In English »

Enduro Sweden 2020

Område: Övriga Östersund
Arena/Plats: Frösön
Kategori: Sport, Evenemang
Datum: Lördag 27 jun 2020 - söndag 28 jun 2020

Vi kan återigen stolt presentera Östersund som tävlingsort i ESS!

För tredje året i rad anordnar Östersunds Cykelklubb en deltävling i ESS på Frösöberget. Denna gång har start- och målområdet flyttats till Lövsta för att komma så nära tävlingsområdet som möjligt. Däremot är själva tävlingen kvar på samma plats. Banorna 2020 kommer att ta med det bästa från tidigare tävlingar, med tillägg av några nya banor.

Tävlingen kommer att hållas på Östberget på Frösön med Lövsta som ligger alldeles intill backarna. Östberget är 466 m ö h med en fallhöjd på 148 meter och rymmer två slalombackar, motionsspår och mängder med stigar som nyttjas frekvent av stadens cyklister. Från toppen av Frösötornet är det en hänförande utsikt över staden i öst, fjällen i väst och Storsjön runtom.
På tävlingsdagen kommer det erbjudas 7 olika sträckor med sammanlagt ca 1 000 fallhöjdsmeter. Tävlingssträckorna kommer utgöras av en blandning mellan naturliga, branta och rotiga stigar och handgrävda flowiga stigar. Det kommer även under tävlingens gång att ske ett obligatoriskt depåstopp vid tävlingscentret i Lövsta för deltagarna.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jun
Lördag 27 jun 2020 Frösön
28 Jun
Söndag 28 jun 2020 Frösön

Snabbfakta

Arrangör
Enduro Sweden Series

Kontaktinformation

Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 2,8 km
Centralt och prisvärt. Trevliga rum med bra standard, kaklade badrum/golvvärme, hårtork. I rumspriset ingår frukostbuffé, parkering, bredband, kabel TV/filmkanaler, bastu, biljard. Må-to ingår kvällens middag, gäller ord pris september tom maj.
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 2,8 km
Välkommen till Sure Hotel by Best Western Älgen. Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 2,8 km
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.

I närheten av

Centrum
  • Stortorget,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2020-06-03 09:10:04, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails