Meny

Kostnadsfri föreläsning- Låt det aldrig hända

Område: Visit Östersund
Arena/Plats: Scandic Östersund Syd
Kategori: Evenemang, Föreläsning
Datum: Torsdag 19 sep 2019

Rädda Barnen och SISU Idrottsutbildarna JH bjuder in samtliga idrottsföreningar i Östersunds kommun med omnejd till en öppen föreläsning kring att förhindra och uppmärksamma sexuella övergrepp inom idrotten.
Föreläsningen riktar sig till idrottsledare, idrottsföräldrar, idrottsutövande unga från ca 14 års ålder och övriga personer inom idrottsrörelsen.

För barn är vuxna inom föreningslivet mycket viktiga – ibland helt ovärderliga. För att uppmärksamma barn som far illa och säkerställa att barn är trygga i föreningens verksamhet, krävs kunskap om övergrepp och hur man kan agera om något händer. Föreläsningen varvas med gruppdiskussioner.

• Hur kan vi prata med barn om kroppen, integritet och gränser?
• Hur förebygger vi sexuella kränkningar och övergrepp i föreningen?
• Vad gör vi om vi misstänker att ett barn i föreningen utsatts?

Ta gärna med fler medlemmar, ledare, föräldrar och unga aktiva (från ca 14 års ålder) i föreningen. Det här tillfället kan ses som en del i ert förebyggande arbete och därmed kan det vara bra att så många som möjligt bjuds in att vara med.

Under kvällen berättar vi även lite kort om hur du och din idrottsförening kan få stöd i att gå från ord till handling genom att ta fram en konkret handlingsplan som ger er beredskap och rutiner att förebygga, upptäcka och hantera kränkningar och övergrepp i er verksamhet.

Anmäl ditt deltagande kostnadsfritt via biljettlänken eller webadressen här: https://tinyurl.com/raddabarnenostersund
Frågor hänvisas till: lisa.andersson@rb.se eller 08-698 91 65
Arrangören bjuder på fika!

Välkommen!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Sep
Torsdag 19 sep 2019 18:00 - 20:30 Scandic Östersund Syd

Snabbfakta

Arrangör
Rädda Barnen och SISU Idrottsutbildarna JH

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Gratis
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 2,3 km
Välkommen till Sure Hotel by Best Western Älgen. Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 2,4 km
Centralt med stor fri parkering. Nära butiker/restauranger, ändå lugnt beläget. Lobbybar och uteservering. Frukostbuffée, wifi, bastu, biljard.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 1,9 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.

I närheten av

Badplats
  • Storsjöbadet,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!