Meny

Helheten

Område: Östersund
Arena/Plats: Storsjöteatern
Kategori: Show, Teater/Fars/Musikal
Datum: Måndag 14 okt 2019

Dans Musikteater

Angeläget allkonstverk om att vara del av något större

Helheten är föreställning att ta på, lyssna till, delta i och uppslukas av. En helhetsupplevelse som kan dröja sig kvar efter föreställningen och i form av dina egna tankar och handlingar.

Verket bygger på en rad dokumentära intervjuer med nunnor, nuckor, rektorer, mammor, rebelliska läkare, lydiga och olydiga, ensamma och flersamma. Alla bjuder de in oss att fundera kring begreppet helhet. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del?

Föreställningen byggs upp av dans, nyskriven musik, ljud och samvaro. Lysande kuber, besjälade med olika röster, skickas runt bland åskådarna så att den som vill kan hålla berättelsen i sina händer. På scenen sitter Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör, vid sitt piano och samspelar med kuberna och de tre fullblodsartisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen och Ellen Söderhult, som rör sig i rummet.

Helheten blir en rörande, angelägen föreställning som välkomnar såväl erfarna som helt nya dans- och teaterbesökare. Ett slags träningsläger för våra sinnen, där vi får en chans att pröva hur det känns att vara del av något större. Att bli insläppt och kanske släppa in.

Bakom verket står Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin och delar av det konstnärliga teamet som också skapade det bejublade verket DNA – Dansa Nära Anhörig för Backa teater i höstas. ”Känsloladdningen är stor och stundtals enorm” skrev Dagens Nyheter om DNA, medan Borås tidning beskrev den som ” … en personlig och fängslande dansföreställning … Missa den inte”.

Helheten ingår i ett av Riksteaterns långsiktiga tematiska spår, Demokratins gränser. Läs mer på http://demokratinsgranser.riksteatern.se

Medverkande
Sångerska och kompositör: Maria Johansson Josephsson
Artister: David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult och Mårten Andersson
Konstnärligt team
Koreografi: Tove Sahlin
Producent
Riksteatern

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Okt
Måndag 14 okt 2019 19:00 - 20:20 Storsjöteatern

Snabbfakta

Arrangör
Scenkonst Östersund

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Om biljetter Biljettinfo: Pris Vuxen 200:- sek. Studerande 90:- sek. Du kan boka dina teaterbiljetter till höstsäsongen hos Scenkonst Östersund fr.o.m. 5 augusti 2019. Du är välkommen att ringa, maila eller besöka oss. Tel: 063-10 28 40. Mail: 063.102840@telia.com. Fr.o.m. 5 september 2019 släpps kvarvarande biljetter på vår hemsida: https://www.riksteatern.se/ostersund
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 207 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Charmigt och personligt i hjärtat av stan. Frukost med jämtländskt mathantverk. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 59 meter
Perfekt läge i hjärtat av Östersund. Varm och välkomnande mötesplats med passionerad personal och service i fokus.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 260 meter
Bästa och centralaste läget på gågatan. Kontinental frukost förstärkt med lokala och skandinaviska inslag. Idrottspriser, ring eller maila oss!

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!