Meny

Utställning Lars Tunbjörk

Område: Östersund
Arena/Plats: Ahlbergshallen
Kategori: Utställningar
Datum: Torsdag 19 sep 2019 - söndag 22 sep 2019

Vi är mycket stolta över att kunna visa den här utställningen med bilder av Lars Tunbjörk.

Här visas dels serien i Karlskrona som visades uppförstorade till fasadformat i Karlskrona sommaren 2006, dels en serie bilder med västkustmotiv tagna för Gothia Towers i Göteborg 2014. Dessutom bilden av tvålen från föräldrahemmets badrum i Borås som visade på Borås skulpturfestival 2012.

Ingen annan fotograf har i modern tid dykt lika djupt i den svenska folksjälen som Lars Tunbjörk. Han utforskade campingplatser, badstränder, pizzerior, snabbköp, bensinmackar och kontor. Gemensamt för alla hans bilder är att det är fyllda av både humor och vemod. Tunbjörk hade en särskild känsla för det som annars inte brukar uppmärksammas – det som ligger och pulserar under ytan, där orden inte räcker till. Hans absurda och humoristiska blick synliggjorde vår vardag och blev till ett begrepp ”Tunbjörkare”. Även om Sverige var Tunbjörks främsta motivkrets så var han också en av landets internationellt mest etablerade fotografer – han medverkade regelbundet i prestigefyllda tidningar över hela världen, bland annat The New York Times och The Times. Han finns representerad på bland annat Museum of Modern Art i New York, Centre Pompidou i Paris och Moderna museet i Stockholm som dessutom gjorde en separatutställning med Tunbjörk 2007. TIME utsåg, Lars Tunbjörk - retrospektiv till en av årets 25 bästa fotoböcker 2018.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Sep
Fredag 20 sep 2019 12:00 - 17:00 Ahlbergshallen
21 Sep
Lördag 21 sep 2019 12:00 - 16:00 Ahlbergshallen
22 Sep
Söndag 22 sep 2019 12:00 - 16:00 Ahlbergshallen

Snabbfakta

Arrangör
Sveriges Konstföreningar

Kontaktinformation

Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 171 meter
Bästa och centralaste läget på gågatan. Kontinental frukost förstärkt med lokala och skandinaviska inslag. Idrottspriser, ring eller maila oss!
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 154 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Charmigt och personligt i hjärtat av stan. Frukost med jämtländskt mathantverk. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 274 meter
Perfekt läge i hjärtat av Östersund. Varm och välkomnande mötesplats med passionerad personal och service i fokus.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!