Meny

Eighth Blackbird på Birka Folkhögskola

Område: Östersund
Arena/Plats: Birka Folkhögskola
Kategori: Musik
Datum: Onsdag 20 nov 2019

Eighth Blackbird är sex amerikanska musiker som i 20 års tid har utmanat ramarna för vad det är att vara en samtida kammarmusikensemble. I augusti släppte de skivan When We Are Inhuman tillsammans med Bonnie "Prince" Billy och Bryce Dessner. De räknar Chicago som sin utgångspunkt men har spelat mycket nationellt och internationellt, för tiotusentals åhörare genom åren.

Eighth Blackbird har vunnit en Grammy för bästa kammarmusik 2016 och har nu en position på University of Richmond som Ensemble in Residence. De har beställt mycket musik av olika amerikanska tonsättare, Jeremy Denk, Philip Glass, Steve Reich med flera. De är inte bara utövare utan också lärare och masterclassledare och skapade Blackbird Creative Laboratory, två veckors sommarkurs och musikfestival för utövare och kompositörer.

I ensemblen spelar Nathalie Joachim, flöjter, Michael J. Maccaferri, klarinetter, Yvonne Lam, violin & viola, Nick Photinos, violoncell, Matthew Duvall, slagverk och Lisa Kaplan, piano. De spelar musik av bland annat de amerikanska tonsättarna Nina Shekhar, Angélica Negrón, Jon Holland och Holly Harrison.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Nov
Onsdag 20 nov 2019 19:00 - 22:00 Birka Folkhögskola

Snabbfakta

Arrangör
Estrad Norr och Birka Folkhögskola.

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Entré 100:- Biljetter köpes på plats

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2019-11-12 13:59:50, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails