In English »

Truppcupen 2021

Arena/Plats: Östersund arena
Kategori: Sport, Övriga evenemang
Datum: Lördag 1 maj 2021 - söndag 2 maj 2021

Norra Sveriges största tävling inom Truppgymnastik, gymnastikens fartiga lagsportsgren

Truppgymnastik är gymnastikens lagsport med herr, dam- och mixade klasser. Truppgymnastiken utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag vuxit till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik med fler än 30 000 licensierade truppgymnaster i hela Sverige. Varje trupp består av upp till 18 gymnaster. Sverige tillhör världseliten inom truppgymnastik och tävlingarna lockar ofta en stor och entusiastisk publik.
Tävlingen Truppcupen var en av de första truppgymnastiktävlingarna som arrangerades i Sverige i slutet av 1980 talet. Sedan dess har tävlingen arrangerats relativt kontinuerligt varje år. De första åren varvades arrangemanget mellan gymnastikföreningarna i Strömsund, Brunflo och Östersund. Från mitten av 90-talet har tävlingen blivit så pass stor att den behövde läggas över 2 dagar och arrangemanget behövde flyttas till Sporthallen i Östersund med sina möjligheter och storleken. Sedan 2016 arrangeras Truppcupen av Östersundsgymnasterna i Östersund Arena. Lag från hela norra Sverige kommer till denna tävling och Truppcupen i Östersund är således den största gymnastiktävlingen i Norrland. Under flera år drog den till sig uppåt 600 och flera deltagare.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Maj
Lördag 1 maj 2021 09:00 Östersund arena
2 Maj
Söndag 2 maj 2021 09:00 Östersund arena

Snabbfakta

Arrangör
Östersundsgymnasterna

Kontaktinformation

Faciliteter och service

Faciliteter
Bussparkering Restaurang  
Mat & Dryck på plats
Restaurang

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
För icke-deltagare över 16 års ålder: 100,- för lördag och söndag 60,- för enbart söndag. Under 16 års ålder: fri entré
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 3 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 3 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 3,1 km
Perfekt läge i hjärtat av Östersund. Varm och välkomnande mötesplats med passionerad personal och service i fokus.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2020-05-26 16:55:36, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails