In English »

Chicos Fritos

Område: Östersund
Arena/Plats: Folkets Hus
Kategori: Musik
Datum: Tisdag 29 sep 2020

Inspirerade av de sandiga vindarna i östra Andalusien spelar Chicos Fritos en bluesig ökenflamenco från förr, i de gamla stilarna från Andalucía Oriental: tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada.

itt eget sound skapar de med munspel och flamencogitarr. Influerade av det filmiska och ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från regionen.

Medverkande
Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid musikhögskolan i Stockholm och i Sevilla. Jonathans solodebut ”Andalusien i minusgrader” blev hyllad i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer, bland annat svensk och finsk folkmusik med Arvika Blues Breakers, grekisk musik med Maria Stellas och Thor Ahlgren, brasiliansk musik i flera konstellationer, och flamenco med Irene Pelayo.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Sep
Tisdag 29 sep 2020 19:00 Folkets Hus

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Från 150 kr Begränsat antal platser med anledning av covid-19. Totalt 45 platser, endast förköp.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails