In English »

Hembygdshälsning

Område: Östersund
Arena/Plats: Hornsbergskyrkan
Kategori: Musik
Datum: Fredag 27 aug 2021

Konserten innehåller senromantiska klassiska stycken med starka influenser från den svenska folkmusiken. Musiken är skriven främst av kända svenska tonsättare som Wilhelm Peterson-Berger, Ture Rangström och Amanda Röntgen-Maier. Vi kommer att presentera deras repertoar för violin och piano, med stycken som framförs mer sällan. Vi har även valt att lyfta fram Ika Peyron, en nästintill okänd kvinnlig tonsättare född 1845 Timrå.

Årets upplaga av Musikdagarna går av stapeln 22-29 augusti. Arrangören har valt att förlägga dem till senare delen av sommaren med hopp om att pandemin ska ha avklingat då, så fler kan ta del av konserterna på plats. Man tar dock höjd för att det inte blir så och i så fall kommer Musikdagarna sändas digitalt.

PLATSER till konserterna måste bokas i förväg. När bokningen öppnar finner du information om det på hemsidan.Om Julia Sjöstedt
Julia Sjöstedt är pianist, baserad i Stockholm och uppvuxen i Härnösand. Hon studerar för närvarande sin master i klassiskt piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Julia frilansar flitigt som solist och kammarmusiker och har turnerat i USA, Kanada, Norge och Sverige bland annat som ackompanjatör till Jenny Lind-stipendiaten 2018. Hon har även tilldelats flera stipendier från Svenska Frimurare Orden och Kungl. Musikaliska Akademien. Under 2021 väntar bland annat duotävlingen Sibelius Singing Competition i Finland och en Sverigeturné tillsammans med det internationella danskompaniet Norrdans.

Om Clara Arvidsson
Clara Arvidsson är violinist, baserad i Köpenhamn och uppvuxen i Huddinge. För tillfället studerar hon sin master på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, där hon även tidigare tog sin kandidatexamen. Som musiker fokuserar hon främst på kammarmusik, och är involverad i projekt med genrer som sträcker sig hela vägen från barock till samtida musik. Hon uppträder även regelbundet som solist, bl a med Botkyrka Symfoniorkester. Vid sidan av den klassiska musiken har Clara ett stort intresse för svensk, och framförallt småländsk, folkmusik - något hon burit med sig sedan barnsben och som hon finner stor glädje i.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Aug
Fredag 27 aug 2021 19:00 Hornsbergskyrkan

Kontaktinformation

I närheten av


Kundservice

  • Visit Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider: Visit Östersund Turistcenter är öppet måndag & torsdag för besök.  
    Telefon, chatt, mail mån-fre 10-15

  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt.
  • Skicka e-post
  • Bokningsvillkor
  • Avbokning

Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2021-06-10 18:22:20, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails