In English »

Invigning av Demokratistugan, Stortorget

Område: Östersund
Arena/Plats: Stortorget
Kategori: Övriga evenemang

Demokratistugan kommer till Östersund med invigning den 30 november kl 12:00. Vid invigningen medverkar Thomas Andersson (RF), Bosse Svensson (KF) och Marita Ljung (LS). Moderator och musiker är Martin Kjellerstedt, Peter Örn är med via stor skärm, och det blir samtal mellan landshövding, regionfullmäktiges ordförande och kommun/länsstyrelsedirektör som sedan klipper bandet och inviger Demokratistugan. Inramat av musik, bänkar, eldkorgar och filtar.

Region Jämtland Härjedalen är värd för stugan och att alla är välkomna att besöka stugan på Stortorget till och med lördag den 4/12.

Som en del i arbetet med att uppmärksamma och höja kunskapen om demokratin har kommittén Demokratin 100 år tagit fram en Demokratistuga som besöker de flesta län i landet under 2021.
Demokratistugan speglar olika aspekter av Sveriges demokrati och syftar till att öka kunskapen om demokratin samt uppmuntra till engagemang och eftertanke. Demokratins historia, samtid, framtid och den lokala demokratin gestaltas i stugan såväl fysiskt som digitalt.

Vad är Demokratistugan?

Demokratistugan är ett mobilt kunskapscenter om demokratin och passar för mindre seminarier, workshops och liknande aktiviteter om demokratin som utformas och planeras lokalt. På utsidan av stugan finns en anslagstavla där det lokala programmet med fördel sätts upp och där varje län kan lyfta lokala demokratiperspektiv.

Demokratistugan ställs på publika platser i de olika länen för att möjliggöra för besök av boende och besökare i länet, skolklasser och andra som är intresserade eller bara har vägarna förbi. Den placeras strategiskt för att få många besökare och för att bidra till kunskap och medvetenhet om demokratin.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Dec
Fredag 3 dec 2021 10:00 - 16:00 Stortorget
4 Dec
Lördag 4 dec 2021 10:00 - 16:00 Stortorget

Snabbfakta

Arrangör
Region Jämtland Härjedalen

Kontaktinformation

I närheten av


Kundservice

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider: Turistcenter är öppet mån-fre 10-15

  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt.
  • Skicka e-post
  • Bokningsvillkor
  • Avbokning

Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2021-12-01 15:41:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails