In English »

Jazzköket Live - Jazzköket Psych Blues Fest!

Område: Östersund
Arena/Plats: Jazzköket
Kategori: Musik
Datum: Onsdag 25 maj 2022

En liveupplevelse utöver det vanliga på vår scen!!

Jazzköket gör en enkvällsfestival tillsammans med återkommande Angstbadan och nya bekantskaper i Pershagen.

Det blir en kväll helt hängiven till Psych/Blues/Tallskogsrock. Vi förväntar oss bli trollbundna i nya musikaliska landskap av två band som vågar bryta normerna.

Först ut denna kväll är Pershagen -Pershagens musik sveper genom djupa skogar och fjäll, musik med en nerv och närvaro som leder lyssnaren genom lågmält hypnotiska ljudlandskap och episkt malande partier.

I en blandning av psykedelisk rock och postrock skapas starka cinematiska låtar; Det är instrumentalmusik - fast med tydliga låtar. Det är hypnotiskt - men energiskt. Pershagens musik har kallats för tallskogsrock, en benämning som visar att de konventionella beskrivningarna och facken inte riktigt räcker till.

Sist ut på scenen är återkommande Angstbadan. Ett band som inte bara har en utan två fullsatta spelningar här hos oss på Jazzköket.

Ett band med rötter från den åländska graniten och norrbottniska skogen föddes ur passionen för den bluesdrivna rockmusikens arv. 2018 albumdebuterade Angstbadan med The Chase där bluesrock blandades lekfullt med närliggande stilar som psychedelia, soul och americana. Medryckande improvisation blandat med tydliga former är mantrat när inspiration från 60-70 talets ikoner blandas i grytan som utgör Angstbadan.

The Chase följdes av turné runtom i Sverige men även till Danmark, Tyskland och Finland och 2021 såg äntligen den uppföljande skivan Love and Mercy dagens ljus.

Välmarinerad och förberedd ur pandemins töcken är Angstbadan än en gång redo för turné i bluesrockens tecken som inte lämnar någon oberörd.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Maj
Onsdag 25 maj 2022 21:00 Jazzköket

Snabbfakta

Arrangör
Jazzköket Live

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter köper du via www.billetto.se. Det finns ett begränsat antal earlybird-biljtter som är rabatterade. Knip en om det finns några kvar ;) Psst... se till att boka ett middagsbord för att garantera en plats på konserten (då ingår ett rabatterat biljettpris).

I närheten av


Kundservice

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-15


  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2022-05-17 10:14:09, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails