In English »

Musikdagarna konsert 4: Skillingtrycken

Område: Östersund
Arena/Plats: Sunne Kyrka
Kategori: Musik
Datum: Lördag 2 jul 2022

En vecka full av konserter. Fri entré. Frivillig kollekt. Ingen bokning - kom i god tid! Vi önskar dig härliga musikupplevelser!

Triakel:
Jan Strömstedt, Emma Härdelin och Kjell-Erik Eriksson

Jim Hedlund, Landsarkivet

I text och musik har människor i alla tider berättat om händelser som berört och väckt intresse. Om naturens orubblighet. Om liv som måste förtjänas. Om olyckor, mord, synd, skam och kärlek.

I föreställningen Skillingtrycken möts folkmusikgruppen Triakel och Jim Hedlund från Landsarkivet i Östersund. Jim berättar historierna bakom de tryckta texterna och Triakel står för musiken. Var Elvira Madigans liv verkligen en romantisk kärlekshistoria? Har Lejonbruden funnits på riktigt? Hur gick det till när en sexårig flicka dog på fjället i Västjämtland eller när den långa sameflickan från Malå visades upp på marknader i Europa? Som en blandning av skvallerpress och Spotify förmedlade skillingtrycken dåtidens sensationer. Tillgängligt, tillspetsat och berörande.

Följ med Triakel och Jim Hedlund på en omskakande utflykt i skillingtryckens värld.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Jul
Lördag 2 jul 2022 18:00 Sunne Kyrka

Snabbfakta

Arrangör
Svenska Kyrkan

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré.

I närheten av


Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-16


  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2022-06-30 12:21:31, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails