In English »

Höstlov: Akti lij - En samisk dansföreställning

Område: Östersund
Arena/Plats: Östersunds Bibliotek
Kategori: Barn, Dans, Övriga evenemang
Datum: Söndag 6 nov 2022

”Akti lij” – det var en gång, är en magisk föreställning som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. Genom dans och rörelse tillåts publiken färdas från plats till plats bland väsen och varelser i denna interaktiva föreställning.

Samisk berättartradition är något som har följt med samerna i historien och burit med sagorna till dagens barn. Denna tradition och kulturarv vill vi nu föra vidare genom en dansföreställning, med inspiration från gamla sagor från Sápmi. Varmt välkomna till en föreställning som lämpar sig både för samiska och icke-samiska barn.

Det är ett fint sätt att introduceras till Sápmi och ett sätt för barnen i och från Sápmi att ta del av deras egen historia samt kulturarv genom dans. Barnen kommer både få vara med och dansa samt lära sig några ord på olika samiska språk under föreställningen. För barn 4-10 år.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Nov
Söndag 6 nov 2022 14:00 Östersunds Bibliotek

Snabbfakta

Arrangör
I samarbete med Östersunds kommuns samiska kultursamordnare och med stöd av Riksteatern Jämtland Härjedalen.

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
För barn 4-10 år. Entré 40kr. Biljetter köps via Nortic.se eller på Östersunds bibliotek. Både barn och vuxna behöver ha biljett. Begränsat antal platser.

I närheten av


Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-15


  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2022-09-29 18:06:35, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails