In English »

Fotoutställning, Ikoner – en utställning om att få finnas

Område: Östersund
Arena/Plats: Mårtens Torg
Kategori: Utställningar

Fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” presenterar porträtt av kända ikoner och arketyper där de 21 modellerna från hela Sverige har flera saker gemensamt; drömmar, känslor och Downs syndrom. Utställningen ställer frågor kring hur vi skapar ett mer öppet och tolerant samhälle och hur vi kan lyfta en marginaliserad grupp. Plats: Mårtens Torg.

Utställningen är frukten av ett samarbete mellan Fotografiska och Glada Hudik-teaterns Pär Johansson, fotograf Emma Svensson och kostymörer Linda Sandberg och Helena Andersson. Utställningen har tidigare visats bl a i Berlin och Stockholm, i Uppsala och på Almedalsveckan.

Utställningen i Östersund är ett samarbete mellan Glada Hudikteatern och Destination Östersund och finansieras av Länsförsäkringar, DIÖS, Rut Odén fastigheter och Destination Östersund.

Fakta om Glada Hudik teatern:
Glada Hudik-teatern är en verksamhet inom Hudiksvalls kommuns Kultur- & Fritidsförvaltning som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare. Målet med verksamheten är att alla ska få göra det man är bra på och att skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Teatern möjliggör möten som inte skulle ha skett i vanliga fall, vilket gör att rädslor och fördomar övergår till förståelse och vänskap.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jan
Fredag 27 jan 2023 Mårtens Torg
28 Jan
Lördag 28 jan 2023 Mårtens Torg
29 Jan
Söndag 29 jan 2023 Mårtens Torg
30 Jan
Måndag 30 jan 2023 Mårtens Torg

Snabbfakta

Arrangör
Glada Hudikteatern och Destination Östersund

Kontaktinformation

E-postadress (Arrangör)
info@visitostersund.se
Webbsida
https://gladahudikteatern.se/

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Gratis

I närheten av


Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-15


  • julafton, nyårsafton, trettondagsafton och midsommar, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2023-01-20 16:01:59, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails