Country Friday med Whitney Rose, Crash N Recovery, Northern Indians

Område: Östersund
Arena/Plats: Gamla Teatern
Kategori: Musik
Datum: Fredag 12 maj 2017

En Country Friday av högsta klass med Whitney Rose (Can), Crash N Recovery ( Y & Z), Northern Indians (BD).

Whitney Rose är en kanadensisk singer/songwriter som beskriver sitt sound som en mix av tidlös årgångspop färgad med traditionell country. Redan som mycket ung mötte hon countryn som strömmade ut ur hennes morföräldrars jukebox på baren som de drev. Hits med Hank Williams, Kitty Welles, Patsy Cline och Dolly Parton gick på repris där så när Whitney började skriva egna låtar i tonåren var Cline och Parton tillsammans med alldeles för tidigt bortgångna amerikanske country sångaren Keith Whitley de största inspirationskällorna. Ett självbetitlat debutalbum kom 2012 och efter flytten till Toronto började hon fördjupa sig i musiken och turnerade runt om i Kanada med Devin Cuddy Band.

Det stora erkännandet kom dock 2014 när hon agerade support till The Mavericks under en turné i Kanada. The Mavericks frontman Raul Malo blev så tagen av hennes framträdande att han erbjöd sig att producera, sjunga och spela på hennes nästa album.Resultatet blev 2015 års prisade ”Heartbreaker Of The Year” som förutom Malo själv bakom producentbordet, som musiker och sångare även inkluderar ytterligare några Mavericks medlemmar och aktade kanadensiska gitarristen Nichol Robertsson m.fl. Whitney turnerar flitigt och i USA delar hon och popgenibekantingen Sam Outlaw kompband. Vilket band som följer henne till Sverige får vi snart veta.

Northern Indians
Piteå-duon och Popgenipolarna Northern Indians kändes helt givna när vi började fundera på Country Friday.

Josef Eriksson och John Andersson släppte på mindre än ett år släppt två album, debuten ”The Great Escape” och uppföljaren ”No Shelter In Sight” som båda är två ypperliga bevis på att de har den finaste roots och pophistorien i sina musikaliska vener.
Med två hjärtan som bankar varmt för tidlös folkprogg med popmusikens själ som starkt krydda så är de personligt svårslagna på den svenska musikscenen, och i allra högst grad även även gångbara på vilken internationell scen som helst.A Att Woody Guthrie, Everly Brothers, Bright Eyes och Beatles namedroppats när N.I. kommit på tal är också helt relevant.Stort bonus också att Josef och John dessutom sitter inne med ett bedårande och svårstraffat mellansnack.

Crash N Recovery
Världens bästa countryband som har rötterna i Jämtland och Ångermanland. Linda Engström, sång, akustisk gitarr och Roberth Johansson, akustisk gitarr är frontfigurer och låtskrivare i Crash n Recovery. Tillsammans med multinstrumentalisten och producenten Johan Arveli, gitarr, banjo, mandolin, pedal steele, munspel & körsång, Lars Åstrand, fiol & mandolin, Daniel Jonsson,bas, kontrabas & körsång, Olle Söderlind, trummor, slagverk & körsång så är sextetten en mix av Ångermanland och Jämtland som lika gärna skulle kunna ha sina rötter i Nashville. De har spelat på stora Country 2 Country-festivalen i London.

På albumen ”Post The Storm” 2013 och ”Deep In The Woods” 2015 har de med stort patos och 100% genrekänsla levererat americana, med tydliga av folkmusik, country, blues, rhythm & blues, rock´n´roll och bluegrass. Bandet jobbar just nu på sitt tredje album och släppte i mitten november singelspåret ”Motherland”.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Maj
Fredag 12 maj 2017 19:30 - 00:00 Gamla Teatern

Snabbfakta

Arrangör
IF Popgeni, Sensus och Region Jämtland-Härjedalen Kultur

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
300 kr inkl serviceavgift, förköp på Visit Östersund och www.ticketmaster.se. I dörren 350 kr. After Work i bar och restaurang från 16. Dörrarna till salongen öppnar 19:00. Begränsat antal icke bokningsbara sittplatser på läktaren och i salong. Även ståplatser. Kom i tid för sittplats.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 247 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Hotell

Scandic Östersund City

Avstånd: 80 meter
Scandic Östersund City ligger centralt i Östersund, 9 km från flygplatsen. Härifrån kan du utforska denna charmiga stad omgiven av vacker natur och belägen intill Storsjön. Gott om aktiviteter året om och ett fint utbud av caféer, restauranger och butiker.
Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 269 meter
Centralt och prisvärt. Trevliga rum med bra standard, kaklade badrum/golvvärme, hårtork. I rumspriset ingår frukostbuffé, parkering, bredband, kabel TV/filmkanaler, bastu, biljard. Må-to ingår kvällens middag, gäller ord pris september tom maj.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 12 maj 2017 19:30 - 00:00 @ Gamla Teatern
OK

Karta

Busstation
  • Busstation,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!