Meny

Åkerström Vreeswijk - Du & jag farsan

Område: Östersund
Arena/Plats: OSD
Kategori: Musik
Datum: Fredag 29 sep 2017

Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två av våra genom alla tider absolut största vissångare. I konsertturnén Du & jag farsan bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och tolkningar av dessa två giganter och legender i svensk musikhistoria.

RÖSTER OM KONSERTEN

"Att Cajsa-Stina är Sveriges visdrottning råder det ingen tvekan om!" Uppsala nya tidning

"Applåderna ville aldrig ta slut!" - Uppsala nya tidning

"Jag njöt av varje sekund" - Fredrik Nyberg, Uppsala nya tidning

"Deras närhet och otvungna sätt att på scenen ge varandra utrymme är unikt!" Anne Skånér, Kulturbloggen”

"Tänkvärda och vackra sånger" - Corren

"Cajsa-Stinas röst är knivskarp" – Corren

”CajaStina Åkerström och Jack Vreeswijk framför sina fäders verk med humor, glädje och mycket kärlek”


"Jack och Cajsa-Stina har rott sitt projekt i hamn och det blev en bra konsert!" - Värmlands Folkblad


Hösten 2016 bestämde sig Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström för att göra en gemensam turné. En hyllning till deras fäder och två legender inom svensk musik. Konsertturnén blev en succé med utsålda hus överallt och hyllningar från både media och publik.
Nu är det klart att det blir en fortsättning, föreställningen Du & Jag Farsan med Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström beger sig ut på en stor Sverigeturné även hösten 2017.

Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, två av våra genom alla tider absolut största vissångare. I konsertturnén Du & jag farsan bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och tolkningar av dessa två giganter och legender i svensk musikhistoria.
Det blir en varm och stämningsfull kväll där flera av de mest kända och omtyckta låtarna framförs blandat med anekdoter och berättelser från fädernas innehållsrika liv. Självklart kommer det också bjudas på eget material och andra favoriter från då och nu.
Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av en magisk kväll, en resa genom glädje och sorg, toppar och dalar. Det här är svensk musikhistoria när den är som bäst.

Jack Vreeswijk – Son till Cornelis Vreeswijk, en av de största svenska legenderna i svensk musik. Jack är heltidsmusiker & artist. Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sen många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.

CajsaStina Åkerström – Dotter till en av Sveriges mest älskade trubadurer och vissångare Fred Åkerström. CajsaStinas största hits ”Av längtan till dig”, ”Fråga stjärnorna” och ”Är det så här det känns att komma hem” är klassade som tidlös svensk musikhistoria och har precis som flera av hennes album sålt guld. Senaste albumet Vreden och stormen producerades av Peter Kvint och släpptes hösten 2015 och hyllades av en enig kritikerkår. Singeln Är det så här det känns att komma hem låg under flera veckor på Svensktoppen och spelades intensivt på SR P4 under hela 2015.
Cajsa-Stina turnerar flitigt och har förutom sitt egna material gjort sig känd som en fantastisk tolkare av bla pappa Fred, Evert Taube och Ruben Nilsson. Har även en karriär som författare och konstnär. Bor sedan många år utanför Kalmar.

Medverkande: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Peter Kvint (alternativt Petter Näse) - gitarr, Jakob Ellerstedt - piano, Backa Hans Eriksson - bas och Love Tholin - gitarr.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Sep
Fredag 29 sep 2017 19:00 OSD

Snabbfakta

Arrangör
Monarch Music AB

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)63-701 17 00
Webbsida
https://www.nortic.se/tickets/show/44061

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter nortic.se & hos Visit Östersund Längd: 2h 30 min inkl paus 20 min. Pris: 450 kr
Hotell

Hotell Älgen

Avstånd: 2,2 km
Välkommen till oss på Hotell Älgen! Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 1,6 km
Best Western Hotell Ett är ett prisvärt och personligt hotell som ligger 2 km från Östersunds centrum. Här finns närhet till naturen samt skid- och motionsspår alldeles runt knuten.
Hotell

Scandic Östersund Syd

Avstånd: 254 meter
Svanen-märkta Scandic Östersund Syd är beläget söder om Östersund. Det är nära till Odenskogs industriområde och Multichallenge - Sveriges största äventyrsanläggning. Gångavstånd till OSD/Folkets Hus och Storjöbadet. 12 km från Åre/Östersunds flygplats.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 29 sep 2017 19:00 - 19:00 @ OSD
OK

Karta

Badplats
  • Storsjöbadet,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!