Meny

Bokens dag

Område: Östersund
Arena/Plats: Storsjöteatern
Kategori: Övriga evenemang, Evenemang, Föreläsning
Datum: Torsdag 18 okt 2018

I år kommer Håkan Nesser, Cilla & Rolf Börjlind, Camilla Davidsson Katarina von Bredow och Fatemeh Khavari till bokens dag i Östersund.

På bokens dag får du möjlighet att möta kända författare som pratar om sitt författarskap och sina böcker. Bokensdag arrangeras varje år för att främja litteraturen och läsandet.

Rolf & Cilla Börjlind
Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken om Tom Stilton och Olivia Rönning. Den och de följande delarna har givits ut i ett tjugotal länder. De är dessutom några av Sveriges mest erfarna manusförfattare och förutom tv-filmatiseringen av Springfloden från 2016 ligger de bland annat bakom serier som Graven och Morden och tjugotalet Beckfilmer.

Kallbrand som kommer i höst är den femte boken om Tom Stilton och Olivia Rönning

Camilla Davidsson
Camilla Davidsson gjorde sin författardebut 2014 med Under Vintergatans alla stjärnor. Det blev en serie böcker om Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet.

Camilla Davidssons nyaste bok Liten tvåa med potential är en feelgoodroman som rör sig mellan Stureplan och snötyngda dalastugor, mellan hopp och förtvivlan.

Katarina von Bredow
Katarina von Bredow gjorde sensationell debut med Syskonkärlek. Hon har sedan dess skrivit flera ungdomsromaner om omöjlig och förbjuden kärlek, alla intensivt engagerande, men också ett par spännande och roliga barnböcker.

Katarina von Bredow är en av Sveriges populäraste barn- och ungdomsförfattare. Hon är flerfaldigt prisbelönt, bl.a. har hon tilldelats Barnens Romanpris av Sveriges Radio, Pocketpriset och Astrid Lindgren-priset och hennes böcker har hyllats av såväl kritiker som av läsare.

I höst kommer Leo, den andra delen i en trilogi om livet på mellanstadiet.

Fatemeh Kavari
Fatemeh Khavari tillhör de mest utsatta i världen. Hon är tjej. Hon är från Afghanistan. Hon är född på flykt. Hon är muslim. Hon bär hijab. Hon är hazar. Men hon vägrar låta det hindra henne.

Hennes bok Jag stannar till slutet en berättelse om vad ett liv på flykt gör med en människa. Om att bygga en folkrörelse av samhällets mest utsatta. Om kamp och organisering för att äntligen få stanna upp någonstans och börja leva, inte bara överleva.

Fatemeh Khavari startade organisationen Ung i Sverige för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. och har bland annat belönats med Martin Luther King-priset 2018.

Håkan Nesser
Håkan Nesser är en av våra mest populära kriminalförfattare. Han har bla Maardam-sviten om kriminalkommissarien Van Veeteren. Men även flera andra böcker som till exempel uppväxtskildringen Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Bland Håkan Nessers böcker finns även serien om kommissarie Gunnar Barbarotti.

I år är Håkan Nesser aktuell med flera böcker. Boken Intrigo innehåller olika noveller. Dessa noveller ligger till grund för Intrigo-trilogin, internationella storfilmer regisserade av Daniel Alfredson och med bland andra Ben Kingsley och Tuva Novotny i rollerna, som har premiär under hösten 2018. I Nessers nyaste bok De vänsterhäntas förening möts för fösta gången kommissarie Van Veeteren och inspektör Gunnar Barbarotti.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Okt
Torsdag 18 okt 2018 18:00 - 21:15 Storsjöteatern

Snabbfakta

Arrangör
Östersunds bibliotek, Akademibokhandeln Kärnan, Hübenettes bokhandel, ABF Jämtland, Regional biblioteksverksamhet Region Jämtland Härjedalen, Mittmedia, Scandic och OSD Östersund.

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter köper du på tickster.se eller på Östersunds bibliotek Pris 250 kr
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 207 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 59 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 260 meter
Hotell i centrala Östersund.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 18 okt 2018 18:00 - 21:15 @ Storsjöteatern
OK

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!