Meny

Snorre Kirk Quintet

Område: Östersund
Arena/Plats: Movitz (GIII/Plaza)
Kategori: Musik
Datum: Torsdag 28 sep 2017

Exilnorrmannen (bor nu i Köpenhamn) Snorre Kirk anses vara en av Europas snabbast stigande jazzstjärnor. Som kompositör och bandledare har han bl.a. tilldelats Årets Jazzskiva i Danmark 2012. Hans musik har kopplingar till Ellington, Charles Mingus och Miles Davis.
Jan Harbeck, som också tilldelats Årets Jazzskiva 2009 är ett av de tyngsta namnen i Danmark på sitt instrument och jämförs med bland andra Ben Webster, som under en period var bosatt i vårt södra grannland. Tobias Wiklund flyttade som tjugoåring till Danmark och blev snabbt en del av Köpenhamns musikliv, nu en musiker av allra högsta rang.

Jan Harbeck tenorsaxofon
Tobias Wiklund trumpet
Magnus Hjorth klaviatur
Lasse Mörck bas
Snorre Kirk trummor

Kirk låter ofta sin teknik, skicklighet med trumpinnarna vila och nöjer sig med att smakfullt och tajt hålla takten, stötta och lyfta fram sina medmusikanter där bl.a. den svenske pianisten Magnus Hjorth (sedan 2004 bosatt i Danmark) får lysa. Tillsammans med danske Lasse Mörck på basen är det en otroligt samspelt ensemble.

Resultatet är svängig, klassisk och tidlös jazz av bästa märke! En kvintett som klarar av swing och kollektiv New-Orleans-improvisation med en oerhörd finess.

Lyssna och se gärna på vår hemsida www.jazzijemtland.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Sep
Torsdag 28 sep 2017 19:30 - 21:30 Movitz (GIII/Plaza)

Snabbfakta

Arrangör
Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen Kulturen, Hörbart.

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Entré 200:-, Medlemmar 170:-, Studerande/ungdom 100:- Förköp: Visit Östersund (Turistbyrån) och på www.jazzijemtland.se
Hotell

Scandic Östersund City

Avstånd: 6 meter
Scandic Östersund City ligger centralt i Östersund, 9 km från flygplatsen. Härifrån kan du utforska denna charmiga stad omgiven av vacker natur och belägen intill Storsjön. Gott om aktiviteter året om och ett fint utbud av caféer, restauranger och butiker.
Hotell

Paketerbjudande - Scandic Östersund City

Avstånd: 5 meter
Nyrenoverat förstaklasshotell med 126 rum (300 bäddar) mitt i centrum, nära till shopping. Konferens för upp till 100 personer. Högklassig restaurang med bistro & nöjen. Parkering & garage.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 161 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 28 sep 2017 19:30 - 21:30 @ Movitz (GIII/Plaza)
OK

Karta


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!