Meny

Jazz på Residenset

Område: Östersund
Arena/Plats: Östersund
Kategori: Musik

Dubbelkonsert på Länsresidenset!

Peterson-Berger Revisited:
Joakim Milder saxofon
Peter Knudsen piano
Svante Söderqvist bas
Tomas Nyqvist trummor, slagverk

och

Mathias Algotsson piano
Svante Henryson cello

I den ena delen tar sig fyra improvisationsmusiker an Wilhelm Peterson-Bergers kompositioner som språngbräda för nya musikaliska upptäckter. Upphovsmannen bakom detta spännande projekt är den Östersundsbördige pianisten/kompositören Peter Knudsen.
För projektet har Peter samlat en spännande konstellation musiker, med saxofonisten Joakim Milder som främste melodibärare. Milder, som spelat med internationella jazzstorheter som bl. a Paul Bley och Tomasz Stanko verkar ofta genreöverskridande och passar lika naturligt i konstmusikaliska sammanhang som inom jazz och popmusik.

I den andra halvan av kvällen får vi höra ett inspirerat möte mellan cellisten Svante Henryson och pianisten Mathias Algotsson, som spelar runt om i världen och även är uppskattad som kompositör.
Svante Henryson började sin musikerbana som el- och kontrabasist inom rock och jazz. Efter studierna, blev han rekordung solobasist i Oslo Filharmonien. Därefter följde ett musikaliskt lappkast med flytt till USA under några år och elbasist i ett världsberömt hårdrockband tillsammans med gitarristen Yngwie Malmsteen. Nu prisbelönt tonsättare, och konstnärlig ledare för Umeå kammarmusikfestival. Här spelar Henryson på sitt tredje huvudinstrument, cello.

Räkna med jazzstandards och originalmaterial i nya och spännande tolkningar. Lyssna och se gärna på vår hemsida jazzijemtland.se

Länsresidenset, Köpmangatan 22

Snabbfakta

Arrangör
Presenteras i samarbete med Estrad Norr.

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
På grund av begränsat antal platser gäller inga frikort och förköp rekommenderas. Entré inkl fika 250:,- Medlemmar 200:-, Studerande/ungdom 100:- Förköp: Visit Östersund (Turistbyrån) och på www.jazzijemtland.se
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 125 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 89 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 177 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 13 okt 2017 19:30 - 21:30 @ Östersund
OK

Karta


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!