Meny

After Work - Arkivet i Östersund Maria och Margareta i medeltidens Sápmi

Område: Visit Östersund
Arena/Plats: Jamtli
Kategori: Evenemang, Föreläsning
Datum: Torsdag 26 okt 2017

Historiska föreläsningar

26 Oktober: ett föredrag om samernas kontakter med den katolska kyrkan, bl.a. om den påverkan Mariakulturen haft på dräktsilvret och jojken. Vi får även höra om samekvinnan Margaretas kamp för sitt folks kristnande i slutet av 1300-talet.
Medverkande Bo Lundmark, författare, fil. dr och kyrkoherde. Bosatt i Funäsdalen.Under hösten arrangerar Arkivet i Östersund i samarbete med Jamtli historiska föreläsningar. Varje torsdag till och med den 7 december har du möjlighet att uppleva dessa föreläsningar med olika historiska inslag. Föreläsningarna äger rum på Jamtli i Rentzhogsalen och sänds även via storbildsskärm till övriga delar av länet. För att hitta din närmsta lokal se hemsida. Biljetter delas ut i Jamtlis reception med start kl 11:45, insläpp sker 12:45 och föreläsningen startar klockan 13:00.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Okt
Torsdag 26 okt 2017 13:00 - 14:00 Jamtli

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Gratis Ingen förhandsanmälan krävs.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 791 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 985 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 1 km
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 26 okt 2017 13:00 - 14:00 @ Jamtli
OK

Karta

Attraktion
  • Jamtli,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!