Meny

After Work - Arkivet i Östersund

Område: Visit Östersund
Arena/Plats: Jamtli
Kategori: Evenemang, Föreläsning
Datum: Torsdag 23 nov 2017

Historiska föreläsningar

23 November: Nödårstider
Medverkande: Torgärd Notelid

I år är det 150 år sedan det sista stora nödåret inträffade i vårt land. Den dåliga skörden 1867 fick katastrofala följder på många håll, inte minst i isolerade bygder som de i norra Sveriges inland. Vi berättar mer om hur vanligt det var med nödår, vilken effekt de hade i äldre tider och hur människor och framför allt de fattigaste i samhället drabbades. Vad fanns det överhuvudtaget för hjälp att få när nöden stod för dörren under äldre tider?

Under hösten arrangerar Arkivet i Östersund i samarbete med Jamtli historiska föreläsningar. Varje torsdag till och med den 7 december har du möjlighet att uppleva dessa föreläsningar med olika historiska inslag. Föreläsningarna äger rum på Jamtli i Rentzhogsalen och sänds även via storbildsskärm till övriga delar av länet. För att hitta din närmsta lokal se hemsida. Biljetter delas ut i Jamtlis reception med start kl 11:45, insläpp sker 12:45 och föreläsningen startar klockan 13:00.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Nov
Torsdag 23 nov 2017 13:00 - 14:00 Jamtli

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Gratis
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 985 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 1 km
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 791 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 23 nov 2017 13:00 - 14:00 @ Jamtli
OK

Karta

Attraktion
  • Jamtli,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!