Meny

Poesis - svit för jazzorkester och kör

Område: Östersund
Arena/Plats:
Kategori: Musik
Datum: Tisdag 14 nov 2017

Norrbotten Big Band, orkesterledare Örjan Fahlström
Erik Westbergs Vokalensemble, dirigent Erik Westberg

Poesis, komponerade av bandledare Örjan Fahlström, är en musikalisk svit för Erik Westbergs Vokalensemble och Norrbotten Big Band. Inspirationen kommer från poesi med ursprung i norra delen av Skandinavien. Levande musikalisk poesi från en levande del av världen!

Erik Westbergs Vokalensemble
Kören bildades 1993 och består av 16–20 sångare som kommer från norra Sverige och Finland och är verksamma som solister, kyrkomusiker och musiklärare. Ensemblen har beställt och uruppfört ett 40-tal verk av bland andra B Tommy Andersson, Gunnar Eriksson, Mats Larsson Gothe, Jan Sandström, Sven-David Sandström och Arvo Pärt. Över tjugo turnéer till Asien, Europa, Nord- och Sydamerika har genomförts. Vokalensemblen var engagerad i projektet ”Körsång för fred och rättvisa” med turné i Tonga och Samoa vid millennieskiftet. Detta sågs av den största tv-publiken någonsin. 1996 gavs ensemblens första CD Musica Sacra ut på skivbolaget Opus3. Sedan dess har ytterligare elva skivor hunnit släppas och flera följer.
MUSIK I NORR – ett samarbete mellan de fyra nordligaste länen som initierades under Kulturhuvudstad 2014. Projektets syfte är att öka samverkan mellan länsmusikinstitutionerna i Norrlandslänen. I projektet ingår utbyte med orkestrar och konserterna genomförs med stöd av Statens Kulturråd.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Nov
Tisdag 14 nov 2017 19:00  

Snabbfakta

Arrangör
Estrad Norr

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie: 200 kr Pensionär och studerande: 150 kr

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 14 nov 2017 19:00 - 19:00 @
OK

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!