Meny

Ol´Jansa - Göran Månsson med vänner

Område: Östersund
Arena/Plats: Gamla kyrkan
Kategori: Musik

Nya tolkningar av Olof Jönssons låtskatt från Härjedalen.

I år är det 150 år sedan pipspelmannen Olof Jönsson från Sveg, med smeknamnet ”Ol’Jansa” föddes. Härjedalspipan var något han använde mest för sin egen skull, vilket var vanligt bland folkliga flöjtspelare på den tiden, men Olof och hans musik måste ändå ha uppfattats som mycket spännande, ja t.o.m. exotisk, då svensk radio spelade in honom och hans låtar vid tre olika tillfällen mellan 1935 och 1951.

Den virtuose flöjtisten Göran Månsson från Haverö i Medelpad har samlat ihop en ny spännande konstellation där bland annat härjedalspipan möter det japanska nationalinstrumentet koton (Karin Nakagawa) i nyskapande och innovativa tolkningar. Ol’Jansa’s låtar tas in i nutid och utvecklas genom fantastiska musiker med olika bakgrund inom både rock, folkmusik, klassisk musik och jazz. Ett gränsöverskridande samarbete som bygger ny musik av den traditionella och ger en ny identitet till härjedalspipan och dess bygd.
I augusti i år släppte de den nya skivan ”Ol’Jansa” på uppdrag av Svenskt visarkiv och det statliga skivbolaget Caprice records.

Göran Månsson - härjedalspipa
Martin von Schmalensee - bas, gitarr
Karin Nakagawa (Japan) - koto
Fanny Källström - fiol
Klara Källström - cello
Patrik Källström - fiol, tramporgel, harmonika, arrangör

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Entré i dörren: 180 kr / 100 kr (stud) Förköp via Tickster och Visit Östersund: 150 kr / 80 kr (stud) Medlem i klubb SAM: 20 kr rabatt Presenteras i samarbete med Estrad Norr, Musik Västernorrland, Musikverket, Svenskt visarkiv, Kulturrådet, Östersunds kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 180 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 86 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 134 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 19 okt 2017 19:00 - 19:00 @ Gamla kyrkan
OK

Karta

Turistinformation
  • Turistbyrån,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!