Meny

-The Cordovas(US) -Cujo Is A Cat(Z)

Område: Östersund
Arena/Plats: Captain Cook
Kategori: Musik
Datum: Onsdag 25 okt 2017

Om kvällens band:
The Cordovas
Man tar en del Laurel Canyon - LA 1969, en del The Band - Woodstock 1970 och en del Grateful Dead - San Francisco 1971. Det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av och som lika många har misslyckats att få tillnärmelsevis lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas visar med till synes obegränsade musikalitet och hundraprocentig feeling att det är skickade för att förvalta och utveckla amerikana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.
Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. De 1000 skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna in. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Det här är som en dröm för oss. 2017 släppte Rootsy Music Cordovas debutskiva på både vinyl och CD i hela Europa och i februari och mars blev bandets först turné i Skandinavien en stor succé och hyllade stort av Dagens Nyheter bl a. I juni 2017 utnämnde amerikanska magasinet Rolling Stone Cordovas till ett band man måste ha koll på. Nu i höst kommer de tillbaka. Håll i er!

Pressbilder: http://www.rootsymusic.se/artist.asp?CArtist=9971
Hemsida: http://www.cordovasband.com/

CUJO IS A CAT
Världens kanske enda melankoliska punkband kommer från Rissna. Äkta paret Robin och Alexandra Lindqvist skriver eget material samt tar låtar de gillar och gör dem till sina egna. De har spelat två gånger förut hos oss och nu är det äntligen dags igen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Okt
Onsdag 25 okt 2017 21:00 Captain Cook

Snabbfakta

Arrangör
IF Popgeni, Sensus, Rootsy Music och Captain Cook

Kontaktinformation

Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 139 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 193 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hjortronet

Avstånd: 128 meter
Vandrarhemmet Hjortronet ligger mitt i centrum, 2 min från gågatan, men ändå i ett lugnt område. 400m från järnvägsstationen. Det finns kök för självhushåll, 11 rum med dusch, wc, pentry och kabel-tv. (Inga våningssängar). Incheckning på Hotell Jämteborg

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 25 okt 2017 21:00 - 21:00 @ Captain Cook
OK

Karta

Busstation
  • Busstation,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!