Meny

Hannah Aldridge

Område: Östersund
Arena/Plats: Captain Cook
Kategori: Musik

IF Popgeni, Sensus, Rootsy Music och Captain Cook presenterar stolt:
- Hannah Aldridge(US) m
Dessutom två mer lokala artister
- Jetbone
- Hanna Einebrant

Om kvällens artister:
Hannah Aldridge
Äntligen. Hannah Aldridge spelade på vårt femårsjubileum november 2013. Av alla runt 100 artister som spelat hos oss är det ingen annan vi fått så många önskemål om att hon måste komma tillbaka. Då som nu kompas hon av Jetbone.
I samband med debutplattan »Razor Wire« (2014) beskrevs Hannah Aldridge som Muscle Shoals egna Americana-prinsessa. Med nya, efterlängtade plattan »Gold Rush« 2017 skulle vi vilja påstå att hon definitivt kliver upp på tronen som Muscle Shoals egna Americana-drottning! Från september till sent november kommer hon för en lång turné i hela Europa. Det minst sagt lyckade livesamarbetet med svenska Jetbone fortsätter och tillsammans ska de hälla bensin på den brasa de redan satt rejäl pyr på!
Det där med Muscle Schoals drottning låter snyggt, fast det stämmer inte riktigt.
För det första bor Hannah inte kvar i Muscle Shoals. Hon har flyttat till Nashville där hon även spelat in »Gold Rush«. För det andra är hon inte på något sätt enbart ett lokalt fenomen. Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan.

Däremot så visar Hannah med "Gold Rush" att hon väldigt mycket kan beskrivas som en musikalisk syster till Jason Isbell som är bördig från samma stad. Det är ett pärlband av direkta och kraftfulla sånger som passar lika bra i arena-dräkt som nedtagna på en liten scen med bara Hannah och gitarr. "Gold Rush" är inspelad i Creative Workshops i Nashville och är producerad av Jordan Dean och M. Allen Parker.

Den omisskännliga southern soul-nerven som var så uppenbar på »Razor Wire« finns kvar på »Gold Rush«, men har spetsats med en rock-edge som får den tio spåren att fullkomligt gnistra och spraka av energi, svett och vilja. En stolt och kompromisslös attityd präglar hela plattan. Hannah Aldridge har gjort en jävligt bra platta och hon vet om det. Take it or leave it!

Jetbone
Efter sex år och två fullängdare har Sundsvalls fortfarande oförskämt unga Good Time Rock´n´Roll Hjältar JETBONE hittat sin identitet och bestämt sig att helt satsa på bandet och musiken. Jetbone vill nå stjärnorna, och dom vill göra det på sitt sätt. Håll i er nu... grabbarna i bandet har sagt upp både jobb och lägenheter, köpt en turnévan och bestämt sig för att göra två hundra gig fram till 2018!
THE 200 TOUR startade med första spelningen på Katalin och fortsätter med turnéer landet och Europa runt.. Bandet går under parollen: "Hör av er - Vi Kommer" och gänget är redo att ta alla former av gig. "Vi vill visa upp oss för så många som möjligt och på så många platser som möjligt" säger bandets basist och ena leadsångare Gustav "Gurten" Sjödin, som hela hösten spelat med Doug Seegers. "Vi vet att vi redan är ett av de bästa livebanden man kan se, men ett mål med THE 200 TOUR är att göra oss till det allra bästa!" fortsätter Gustav.

"Jag har följt bandet i flera år nu och har redan från dag ett känt att det finns något mycket speciellt i bandet" säger Björn Pettersson från Rootsy Music som är bandets manager. ""Det som gör band speciella är ofta att de är "riktiga" band, dvs polare som både gillar att spela tillsammans och hänga tillsammans. Det här bandet har repat oräkneliga timmar och gigat mer än de allra flesta. De är galet bra musiker för sin ålder. JETBONE är "the real deal" och men det jag gillar mest med bandet är att de vill spela för att ge sin publik en skön upplevelse och en kanonkväll fast med sin musik och på sitt sätt"" fortsätter Björn.

Sensommaren 2017 fick Jetbone ett världskontrakt med stora skivbolaget BMG/Chrysalis.

Hanna Einebrant
En av länets utan minsta tvekan mest talangfulla sångerskor och låtskrivare. En röst man inte glömmer om man hört den. De flesta upptäckte henne 2011 när hon gick vidare till slutaudition i Idol. Men det är framför allt som sångerska och frontperson i bandet Quotes / Rags To Riches som hon imponerat. Har pluggat två år på Skurups Fölkhögskolas Rocklinje och sedan fortsatt på RML på Fryshuset i Stockholm. Vi har önskat få Hanna till oss länge. Nu är det äntligen dags.

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Förköp Ticketmaster Insläpp från cirka 20.30 när kvällens Quiz är klar.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 193 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hjortronet

Avstånd: 128 meter
Vandrarhemmet Hjortronet ligger mitt i centrum, 2 min från gågatan, men ändå i ett lugnt område. 400m från järnvägsstationen. Det finns kök för självhushåll, 11 rum med dusch, wc, pentry och kabel-tv. (Inga våningssängar). Incheckning på Hotell Jämteborg
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 139 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 15 nov 2017 21:00 - 21:00 @ Captain Cook
OK

Karta

Turistinformation
  • Turistbyrån,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!