Meny

Crossover – Nordiska Kammarorkestern, Nika och Rydberg

Område: Östersund
Arena/Plats: Excercishallen Norr
Kategori: Musik
Datum: Fredag 26 jan 2018

Konserten blir en crossover där klassisk musik, dragspel och folkmusik får mötas. Vi får även vara med om tre uruppföranden signerade Malin Hülphers, Jan Levander och Lelo Nika.
Lelo Nika har sina rötter i Serbien, bor i Malmö och är en av världens främsta ackordeonister. Han rör sig flitigt mellan olika genrer och spelar såväl konstmusik som jazz, folk- och världsmusik. Han turnerar världen över som solist och har spelat med storheter som Joe Zawinul och Adam Nussbaum.
Lisa Rydbergs fascination för fiolen började redan i femårsåldern och från första stund levde folkmusiken sida vid sida med den klassiska musiken. Hon söker ett genreöverskridande uttryck och hon var den förste någonsin vid musikhögskolan att studera en kombination av klassiskt och folkmusik. Lisa har gett ut fem skivor i eget namn. 1999 blev Lisa Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Spel Stinas medalj.
Dirigenten Marie Rosenmir har etablerat sig som en mångsidig musiker och en av Sveriges mest lovande unga dirigenter. Hon har en bred repertoar som sträcker sig från barockmusik till nyskriven musik och har dirigerat flertalet uruppföranden.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Jan
Fredag 26 jan 2018 19:00 - 21:00 Excercishallen Norr

Snabbfakta

Arrangör
Estrad Norr

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
200:-, pensionär/studerande 150:- Förköp www.nortic.se/dagny/event/15785
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 601 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 756 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 699 meter
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 26 jan 2018 19:00 - 21:00 @ Excercishallen Norr
OK

Karta


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!