Meny

Paterson-Söderlind Trio

Kategori: Musik
Datum: Torsdag 8 mar 2018

Ben Paterson (USA) piano/sång
Erik Söderlind (SWE) gitarr
Neal Miner (USA) bas

Den amerikanska jazzpianisten Ben Paterson kommer till Sverige för en turné tillsammans med den hyllade svenske jazzgitarristen Erik Söderlind och New Yorkbasisten Neal Miner.
Det är inte bara Erik Söderlind som har sina rötter i Sverige. Ben Patersons mamma kommer från det lilla samhället Kälarne i Östjämtland och när Ben 2010 var där på en släktträff passade han samtidigt på och gav en uppskattad konsert på Hotell Östjämten med Lasse Hörnfeldt, Hans Lundhag och Lars Forsberg.
Erik Söderlind och Ben Paterson har turnerat i Skandinavien tillsammans tidigare. Beslutet att ta triokonceptet vidare föddes när Erik var i New York förra året och medverkade på en inspelning där Ben visade att han inte bara är en fantastisk pianist utan även en utmärkt sångare.
– Vi har ett brett musikaliskt anslag och knyter bland annat samman Bob Dylans låtskatt med den jazztradition som Nat King Cole och Oscar Peterson står för. Dessutom framför vi eget material, berättar gitarristen Erik Söderlind.
Svängigt med en god portion blueskänsla bjuder kvällen på.
Lyssna och se gärna på vår hemsida jazzijemtland.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Mar
Torsdag 8 mar 2018 19:30 - 21:30 Best Western Gamla Teatern

Snabbfakta

Arrangör
Jazz i Jemtland. Presenteras i samarbete med Estrad Norr.

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Entré 200:- Medlemmar 170:- Studerande/ungdom 100:- Förköp www.jazzijemtland.se och hos Visit Östersund (turistbyrån). alt Nortic
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 325 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.
Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 272 meter
Centralt och prisvärt. Trevliga rum med bra standard, kaklade badrum/golvvärme, hårtork. I rumspriset ingår frukostbuffé, parkering, bredband, kabel TV/filmkanaler, bastu, biljard. Må-to ingår kvällens middag, gäller ord pris september tom maj.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 249 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 8 mar 2018 19:30 - 21:30 @ Best Western Gamla Teatern
OK

Karta

Busstation
  • Busstation,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!