Meny

Tia Fuller Quartet

Område: Östersund
Arena/Plats: Marité
Kategori: Musik
Datum: Torsdag 22 mar 2018

Tia Fuller saxofon
Shamie Royston piano
Mimi Jones bas
Joe Dyson trummor

18.30 Förband, BAE Quintet bästa unga jazzgrupp 2016 på Fasching med trumpetaren Björn Atle som 2014 vann solistpriset med en annan grupp.

Utanför jazzkretsar är Tia Fuller mest känd som kompmusiker till ingen mindre än Beyoncé. Hon har också låtit sin saxofon ljuda tillsammans med stjärnor som Nancy Wilson, Geri Allen, Ralph Peterson och Aretha Franklin.
Men Tia Fuller är en stor stjärna på egen hand och faktum är att hon för det mesta sysslar med jazzmusik både som musiker, bandledare och som professor i jazz vid Berklee i Boston. Hon har spelat över hela världen med egen kvartett men även som medlem i andra renommerade konstellationer.
Shamie Royston är äldre syster till Tia, leder egen trio och spelar med kraft och energi. Basisten Mimi Jones är en av de mest efterfrågade i branschen med en egen gryende karriär som bandledare medan Joe Dyson, som härstammar från New Orleans, är ytterligare en i raden av fantastiska trumslagare från denna jazzens födelsestad.
Jazzkritiker ”over there” beskriver hennes spelstil som ”explosiv och ofta skitig” och menar att hon ”påminner om Blue Notes minnesvärda sextiotal då jazz hade själ – och en melodi som gick att minnas även nästa dag”.
18.30 Förband, BAE Quintet bästa unga jazzgrupp 2016 på Fasching med trumpetaren Björn Atle som 2014 vann solistpriset med en annan grupp.
Lyssna och se gärna på vår hemsida jazzijemtland.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
22 Mar
Torsdag 22 mar 2018 19:30 - 21:30 Marité

Snabbfakta

Arrangör
Jazz i Jemtland. Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Entré 250:- Medlemmar 200:- Studerande/ungdom 100:- Förköp www.jazzijemtland.se och hos Visit Östersund (turistbyrån). alt Nortic
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 345 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 304 meter
Hotell i centrala Östersund.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 335 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 22 mar 2018 19:30 - 21:30 @ Marité
OK

Karta

Stad
  • Badhusparken/Vinterparken,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!