Meny

Jazz i Jemtland - Amanda Ginsburg kvintett

Område: Östersund
Arena/Plats: Marité
Kategori: Musik
Datum: Torsdag 8 nov 2018

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, Havsmelodi, släpptes våren 2017. I februari i år kom så debutalbumet Jag har funderat på en sak och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

I maj i år mottog hon Olle Adolphsons stipendium på 25 000 kronor med motiveringen: ”Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger."

DNs Johannes Cornell gav albumet en fyra av fem i betyg och skrev: ”Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt... Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.”

Hon kommer nu för första gången på en turné i Norrland tillsammans med nya unga stjärnmusiker på den svenska jazzscenen.

Amanda Ginsburgs ton/uttryck påminner om den sång/musik som blev resultatet när Hasse & Tage skrev svenska texter till amerikanska och svenska melodier sjungna av Monica Zetterlund samtidigt som det finns ett eko av samma gammalsvenska traditioner som Jan Johansson och andra utvecklade på 60-talet.

Amanda Ginsburg sång
Joel Karlsson tenorsax, basklarinett
Filip Ekestubbe piano
Ludwig Eriksson bas
Ludvig Gustafsson trummor

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Nov
Torsdag 8 nov 2018 19:30 - 20:30 Marité

Snabbfakta

Arrangör
Jazz i Jemtland i samarbete med Klubb SAM

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Entré 200:- Medlemmar 150:- Studerande/ungdom 100:- Stud/ungdom medlem 80:- Förköp via länken eller via Visit Östersund
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 345 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 304 meter
Hotell i centrala Östersund.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 335 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 8 nov 2018 19:30 - 20:30 @ Marité
OK

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!