Meny

Absolut Jämtland - I väntan på Sjulsmäss

Område: Östersund
Arena/Plats: Storsjöteatern
Kategori: Musik
Datum: Onsdag 5 dec 2018

Absolut Jämtland är Estrad Norrs nya satsning på en större ensemble inom folk- och världsmusik. Konstellationen kommer att variera från år till år, men alltid bestå av musiker som bor i Jämtland eller har sina rötter i länet.

Detta första år vill vi ge publiken den unika möjligheten att möta nio etablerade och mycket meriterade Jämtlandsmusiker från folk- och världsmusikscenen. Hoven Droven, Triakel, Ellen Sundberg och Merit Hemmingson utgör årets ensemble.

Inför jul kommer Absolut Jämtland att ge en konsert i varje kommun i Jämtlands län. Konstnärlig ledare för årets konsertprogram I väntan på Sjulsmäss är Kjell-Erik Eriksson.

Hoven Droven
Bildades 1989 och räknas idag som ett av Sveriges största folkrockband. Att kombinerar folkmusik med modern rock har gjort att de har sitt alldeles egna sound. Under åren har de hunnit med att vinna flera utmärkelser och har turnerat världen över.

Triakel
Triakel har funnits sedan mitten på 1990-talet och har turnerat land och rike runt. Triakel spelar allt ifrån gamla revynummer till psalmer. Ofta har visorna sitt ursprung i Jämtland eller Hälsingland. Musiken är lågmäld men laddad och arrangemangen byggs kring Emma Härdelins sång som utgör kärnan i ljudbilden.

Ellen Sundberg
Ellen fick sitt genombrott 2013. På kort tid har det varit en händelserik resa för henne med turnéer både nationellt och internationellt. Ofta har Ellen beskrivits som en kvinnlig Neil Young, en kvinnlig Bob Dylan, en kvinnlig The Tallest Man On Earth.

Merit Hemmingson
Redan i mitten av 1950-talet spelade Merit piano i olika jazzinfluerade dansorkestrar i Jämtland. I mitten av 1960-talet övergick hon helt till hammondorgel. Totalt har hon gett ut nitton album sedan 1967. Mest kända är Huvva! – svensk folkmusik på beat (1971), Trollskog – mer svensk folkmusik på beat (1972) och Bergtagen (1974), som alla tre blev guldskivor. Merits mest kända enskilda inspelning är förmodligen Jämtländsk brudmarsch från albumet Bergtagen, en på den tiden epokgörande ny version av Jämtlandssången. År 2012 tilldelades Merit Hemmingson Jan Johansson-stipendiet, och i fjol valdes hon in i Swedish Music Hall of Fame.

Medverkande musiker
Kjell-Erik Eriksson
Jens Comén
Bo Lindberg
Pedro Blom
Björn Höglund
Emma Härdelin
Jan Strömstedt
Ellen Sundberg
Merit Hemmingson

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Dec
Onsdag 5 dec 2018 19:00 Storsjöteatern

Snabbfakta

Arrangör
Estrad Norr

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)63-701 17 00
Webbsida
https://estradnorr.se/absolut-jamtland-i-vantan-pa-sjulsmass/

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter finns på Nortic.se och hos Visit Östersund SEK 210 ink serviceavgift
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 207 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 59 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 260 meter
Hotell i centrala Östersund.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 5 dec 2018 19:00 - 19:00 @ Storsjöteatern
OK

Nearby

Centrum
  • Stortorget,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!