Meny

ARCTIC CAT CUP

Område: Övriga Östersund
Kategori: Sport
Datum: Lördag 12 jan 2019 - söndag 13 jan 2019

Så är det dags att spika datum för Europas största skotercrosstävling, Arctic Cat Cup, även 2019. Tävlingen körs lördag-söndag 12-13 januari. Det vill säga helgen efter trettonhelgen. Platsen blir som vanligt Gräfåsens skoterstadion strax utanför Östersund. Det är 47:e Arctic Cat Cup på raken som körs sedan tävlingen började som Sno-Tric Cup 1973.

– Vi hade ju en fantastisk vinter förra året och vi hoppas det blir något liknande. Tack vare all snö kunde vi bygga en riktigt bred och snörik bana. Till vintern har vi planerat att släppa in några klasser i knatteskoter i ordinarie tävling. Upplägget är inte helt klart än men det lutar åt några klasser med begränsat antal deltagare med knattar som har lite mer ambition mot tävling. Sedan kommer vi naturligtvis under säsongen att arrangera knatterace för alla som vill vara med på sina villkor. En annan nyhet är att vi siktar mot livesändning via webben. En sådan här tävling kostar enorma pengar att dra runt och just webbsändning har vi inte prioriterat på grund av tekniska problem och kostnadsfrågan, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup.

Så boka in helgen för skotercross i världsklass den 12-13 januari 2019.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Jan
Lördag 12 jan 2019 10:00 - 18:00 Gräfsåsens Skoterstadion
13 Jan
Söndag 13 jan 2019 10:00 - 18:00 Gräfsåsens Skoterstadion

Snabbfakta

Arrangör
Östersunds snöskoter klubb

Kontaktinformation

Hotell

Scandic Östersund Syd

Avstånd: 5,7 km
Svanen-märkta Scandic Östersund Syd är beläget söder om Östersund. Det är nära till Odenskogs industriområde och Multichallenge - Sveriges största äventyrsanläggning. Gångavstånd till OSD/Folkets Hus och Storjöbadet. 12 km från Åre/Östersunds flygplats.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 5 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 6,4 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 12 jan 2019 10:00 - 18:00 @ Gräfsåsens Skoterstadion
  • Sön 13 jan 2019 10:00 - 18:00 @ Gräfsåsens Skoterstadion
OK

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!