Meny

Jazz i Jemtland - Gurls

Område: Östersund
Kategori: Musik
Datum: Tisdag 26 mar 2019

Brittiska dagstidningen The Guardian omnämnde för några år sedan Ellen Andrea Wang som en av världens bästa unga kvinnliga jazzmusiker. Men själv är inte den norska kontrabasisten så noga med genrer. För henne är jazz frihet – frihet att röra sig över gränser, att följa sin musikaliska nyfikenhet och att ständigt utforska sitt instrument.

I Gurls spelar hon tillsammans med Hanna Paulsberg (saxofon) och Rohey Taalah (sång). Alla är ledare för sina egna band och stora namn på den norska jazz-och soulscenen, kända även internationellt. 2017 tog de sig tid att förenas i ett gemensamt projekt och efter ett framträdande på den norska grammisgalan Spellemansprisen och albumet Run Boy, Run i början av 2018 har det tagit ordentlig fart för trion.

Avväpnande och chosefritt rör sig trion runt funkig, svängig jazz med nickningar till hip hop och klubbmusik i ett fascinerande harmoniskt samspel.
”Musiken är väldigt medryckande. Vi har hela tiden glimten i ögat, jag tror att det smittar av sig” - säger Ellen Andrea Wang i en intervju.
18.30 Förband från Birka.

Lyssna och se gärna på vår hemsida jazzijemtland.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Mar
Tisdag 26 mar 2019 19:30 - 21:30 Best Western Gamla Teatern

Snabbfakta

Arrangör
Presenteras i samarbete med Klubb SAM.

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Entré 200: - Medlemmar 150: - Studerande/ungdom 100: - Stud./ungdom medlem 80: - På Nortic.se (se bif länk), Visit Östersund (Turistbyrån) alt. i dörren.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 325 meter
Hotell i centrala Östersund.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 249 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.
Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 272 meter
Centralt och prisvärt. Trevliga rum med bra standard, kaklade badrum/golvvärme, hårtork. I rumspriset ingår frukostbuffé, parkering, bredband, kabel TV/filmkanaler, bastu, biljard. Må-to ingår kvällens middag, gäller ord pris september tom maj.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 26 mar 2019 19:30 - 21:30 @ Best Western Gamla Teatern
OK

I närheten av

Busstation
  • Busstation,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!