Meny

Östersundsloppet

Område: Östersund
Kategori: Sport
Datum: Lördag 23 mar 2019

Intresserad av att testa skidskytte? Östersundsloppet arrangeras av Biathlon Östersund varje år och är en lekfull tävling för alla som vill prova på skidskytte.

Inget eget vapen och inga förkunskaper krävs.

Tävlingen genomförs som en enkel tävling i skidskytte för både nybörjare och erfarna skidskyttar. Alla deltagare lånar gevär som alltid är kvar på skjutvallen och hanteras av funktionärer som hjälper er genom det hela.

OM TÄVLINGEN /genomförande

Tävlingen genomförs i valfri åkstil, vilket innebär att banan prepareras för skateåkning och att minst ett klassiskt spår kommer finnas.

Geväret finns hela tiden på skjutbanan och ni servas av en "egen" skjutvärd.

Stafett:
3 personer x 3 varv var på 1,1km ( ca 10 km), ligg stå.

Individuellt:
4 varv på 3km ( ca 12km), ett skytte mellan varje varv, ligg, ligg, stå.

Både de individuella tävlingarna och stafetten genomförs under lördagen. Straffrundan är 150 meter för samtliga klasser.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Mar
Lördag 23 mar 2019 11:00 - 14:00 Östersunds Skidstadion

Snabbfakta

Arrangör
Biathlon Östersund

Prisinformation

Prisinformation
ANMÄLAN Senast 2019-03-20 via formuläret ovan. Efteranmälan t.o.m 2019-03-22 kl. 18.00 mot tilläggsavgift, +100 kr för individuell start och +300 kr för stafettlag. Anmälningsavgift Individuell start 400 kr Stafettlag 1200 kr
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 1,5 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!