Meny

Konstpaus

Område: Östersund
Arena/Plats: Nationalmuseum Jamtli
Kategori: Utställningar, Övriga evenemang
Datum: Onsdag 27 mar 2019

15 minuters minivisning i utställningen Sex sekler av samtid.
Start kl 12.00 vid trappan i Nationalmuseum Jamtli.
Kombinera gärna med lunch i Jamtli Kafé.

Om utställningen Sex sekler av samtid

Varje tid har sin samtidskonst, som just då är det senaste, det mest spektakulära och det mest moderna. Den här utställningen tar oss med på en resa i samtidskonsten från 1500-talet till idag.
Längs en tänkt tidslinje får vi följa de stora dragen i den europeiska konsthistorien. Tematiska utvikningar breddar och fördjupar perspektiven. Vi får en inblick i vad som påverkat konsten vid olika tider, liksom vilka och varför. Sammanlagt visas cirka 180 målningar, teckningar, skulpturer, konsthantverks- och designföremål. De berättar om vår historia under sex sekel.
Konstverken i utställningen är alla nyckelverk i Nationalmuseums samlingar. Det här är första gångens som en så betydande del av Sveriges nationella konst- och designsamling visas utanför Stockholm.
Sex sekler av samtid visas på Nationalmuseum Jamtli till mitten av 2019 och ersätts därefter med en ny utställning ur Nationalmuseums samlingar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Mar
Onsdag 27 mar 2019 12:00 - 12:15 Nationalmuseum Jamtli

Snabbfakta

Arrangör
Nationalmuseum Jamtli

Kontaktinformation

Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 1,1 km
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 1,2 km
Hotell i centrala Östersund.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 916 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!