Meny

Sibelius violinkonsert

Område: Östersund
Arena/Plats: OSD
Kategori: Musik, Övriga evenemang
Datum: Lördag 25 maj 2019

Jean Sibelius violinkonsert är den mest inspelade och framförda av alla 1900-talets violinkonserter. Under ledning av orkesterns chefdirigent Eva Ollikainen får ni möta violinsolisten Clara-Jumi Kang, en riktig stjärna på den klassiska musikscenen.

Clara-Jumi Kang föddes i Tyskland och växte upp i en musikerfamilj. Redan som treåring började hon spela violin och året därpå började hon på Mannheim Musikhochschule, antagen som den yngsta eleven någonsin. Vid sex års ålder var hon på omslaget till den tyska tidningen Die Zeit och vid sju års ålder blev hon antagen till the Juilliard School. Clara-Jumi Kang har vunnit ett stort antal priser, bland annat Tibor Varga Violin Competition 2007, Seoul Violin Competition 2009 och första pris vid The International Violin Competition of Indianapolis 2010.

Tillsammans med Nordiska Kammarorkestern framför hon Sibelius violinkonsert, en av 1900-talets vackraste och mest framförda violinkonserter. På dirigentpulten står orkesterns chefdirigent Eva Ollikainen som slog igenom redan som 21-åring när hon 2003 vann Jorma Panulatävlingen för dirigenter. Numera bor hon i Danmark och gästdirigerar orkestrar i USA, Japan och Europa.

Clara-Jumi Kang spelar på en Antonio Stradivarius ‘ex-Strauss’ från 1708.

Violin: Clara-Jumi Kang
Nordiska Kammarorkestern
Dirigent: Eva Ollikainen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Maj
Lördag 25 maj 2019 15:00 - 16:00 OSD

Snabbfakta

Arrangör
Estrad Norr

Kontaktinformation

Länkar

Prisinformation

Prisinformation
Pris ordinarie: 250 kr Pensionär/Studerande: 200 kr Förköp på Visit Östersund eller på Nortic via länken ovan.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 2,3 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 2,2 km
Välkommen till Sure Hotel by Best Western Älgen. Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.

I närheten av

Badplats
  • Storsjöbadet,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!