Meny

Fjällsågens Drottningar

Område: Östersund
Arena/Plats: Equmeniakyrkan
Kategori: Teater/Fars/Musikal
Datum: Fredag 29 mar 2019

"Fjällsågens drottningar är ett stycke värdefull historia som levandegörs där den hänt...Det är en föreställning som spelas med fina gester... Ramhandlingen har ett på ett på en gång komiskt och dramatiskt anslag samt en träffsäker lek med schabloner...som helhet tycker jag mycket om uppsättningen"
Malin Palmqvist, LT

Möt:
Marta och Karolina som arbetar som pionjärer i Jämtlandsfjällen under Svenska Turistföreningens tidiga historia. Det är ett hårt arbete som bara kvinnor klarar av.
Båda är starka, slagkraftiga och kända över hela landet och utomlands för sitt starka entreprenörskap. Året är 1913, sex år innan kvinnlig rösträtt i Sverige.
Möt också:
Margareta och Emma. Margareta som vägrar flytta från fjällgården trots att hon blivit gammal och gården fallfärdig och Emma ”Stockholmstjejen” som kommer dit för att lägga beslag på gården för kommersiellt syfte.
Pjäsen ”Fjällsågens Drottningar” är baserad på den sanna historien om två systrar som levde och arbetade i Jämtlandsfjällen i början av 1900-talet.
Föreställningen är en varm humoristisk berättelse om dessa människors liv. Alla roller spelas av endast två skådespelare. Pjäsen innehåller även musikaliska inslag.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Mar
Fredag 29 mar 2019 19:00 - 21:00 Equmeniakyrkan

Snabbfakta

Arrangör
Studieförbundet Bilda, Svenska Kyrkan, Equmeniakyrkan

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
150 kr inklusive fika. Förköp: info@equmenia-osd.se, 073-0384410
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 628 meter
Välkommen till oss på Hotell Älgen! Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Hotell

Hotell Jämteborg

Avstånd: 657 meter
Centralt och prisvärt. Trevliga rum med bra standard, kaklade badrum/golvvärme, hårtork. I rumspriset ingår frukostbuffé, parkering, bredband, kabel TV/filmkanaler, bastu, biljard. Må-to ingår kvällens middag, gäller ord pris september tom maj.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 549 meter
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!

I närheten av

Arena eller träffpunkt
  • Universitetet,

Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!