Meny

Weberkvartetten - Speglingar

Område: Östersund
Arena/Plats: Svarta lådan, OSD
Kategori: Musik
Datum: Tisdag 16 apr 2019

Tisdag 16 april kl 19.00
Svarta Lådan, Estrad Norr, Östersund

Maria Schneider String Quartet no. 1
Jonas S Bohlin Chromatic Congruence Quartet 2018
Dimitrij Shostakovich Stråkkvartett nr. 3 op. 73

Medlemmarna är:
Ronnie Weber, violin I
Ellinor Weber, violin II
Patrik Eriksson, viola
Bekhbat Tsagaanchuluun, cello

Programmet består av tre kontrasterande verk, även om både Bohlin och Shostakovich speglar sin omvärld med musiken.

Jazzikonen Maria Schneider, den nya amerikanska jazzens största kompositör, arrangör och storbandsledare har skrivit en stråkkvartett i sin egen högst personliga stil.

Vår nutida kompositör Jonas S Bohlin reflekterar över vår tid och belyser världens fasor och problematik i sitt nyskapande verk Chromatic Congruence Quartet 2018, som är skrivet till Weberkvartetten.

Den ryska kompositören Dmitrij Shostakovich, skildrade 1946 andra världskrigets vedermödor och faser i en komposition som kom att kallas War Quartet, en episk och känslostark kvartett av en av 1900-talets största tonsättare.

Weberkvartetten är en av Sveriges mest etablerade stråkkvartetter. Kvartetten vann "Ung och Lovande" 2005 och har deltagit i flera välrenommerade festivaler, såsom Gotland Chamber Music Festival, Korsholm Music Festival i Finland, Båstad Kammarmusikfestival, Stockholm New Music Festival och Musical Gardens Warsawa. De har spelat in för radio och TV, bl.a. i SVT:s "Veckans Konsert” samt gjort CD-inspelningar. Kvartetten har studerat för Lars Fresk, Simon Rowland-Jones, Chilingirian Quartet, Paavo Pohjola, Allegri Quartet och Thomas Brandis.

Weberkvartetten är flitiga ambassadörer för nutida musik och har beställt verk av ett flertal svenska tonsättare såsom Sven-David Sandström, Albert Schnelzer, Miklós Maros och Fredrik Högberg. De har samarbetat med många fina musiker, bl.a. Bengt Forsberg, Martin Fröst, Staffan Scheja, Margareta Hallin, Karin Dornbusch, Terés Löf, Fredrik Paulsson, Johan Fröst, Jakob Koranyi, Jeanette Köhn, Samuel Berthod och Eric Ericsons kammarkör. Kvartetten gillar att utforska andra genrer och kulturer och har spelat med Suranjana Ghosh (tabla), Marcelo Nisinman (bandoneon), Lars Jansson Trio, danskompaniet Norrdans och skådespelarna Marika Lagercrantz och Krister Henriksson med flera.

Som Quartet in Residence på Murberget, Länsmuseet Västernorrland (2005-2010) lade de en grund för att utveckla och genomföra unika gränsöverskridande projekt. Deras obundna sökande efter spännande repertoar och intressanta samarbeten har lett till ett flertal Sverige-och Europapremiärer.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Apr
Tisdag 16 apr 2019 19:00 - 21:00 Svarta lådan, OSD

Snabbfakta

Arrangör
Svarta Lådan Estrad Norr

Kontaktinformation

Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 2,3 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 2,2 km
Välkommen till oss på Hotell Älgen! Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!