Meny

Barnvagnsmarschen

Område: Östersund
Arena/Plats: Östersund
Kategori: Barn, Övriga evenemang
Datum: Lördag 11 maj 2019

Lördagen den 11 maj manifesterar människor över hela landet för gravida i världens kriser. Marschera med oss för att stoppa mödradödligheten!
Eventet kommer främst att riktas mot barnfamiljer under en heldag med roliga och spännande happenings dels för att locka till en levande stadskärna och dels för att belysa den viktiga frågan om mödradödlighet.

Innan själva barnvagnsmarschen kommer bla Jennie-Lie Wickström från podden Norrlandspäron och stadens egen Birger att besöka torget för underhållning. Som avslutning på dagen gästar Idol-Magnus scenen för att bjuda på musikunderhållning för hela familjen. Ica Maxi kommer även finnas på plats och bjuda på fika.

Världen är härjad av kriser, bland annat på grund av extremt klimat och väpnade konflikter. Katastrofhjälp fokuserar ofta på direkta insatser som vatten, mat och tak över huvudet — men missar andra akuta behov som förlossningsvård och preventivmedel. Kvinnor i krisutsatta områden löper extra stor risk att drabbas av komplikationer under sin graviditet eller förlossning. Men detta går att förändra! Det som behövs är politisk vilja och ekonomiska resurser.

RFSU anordnar Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet tillsammans med lokalföreningar och privatpersoner över hela landet. I år medverkar också flera organisationer som arbetar med humanitärt bistånd i kriser och konflikt. För att lösa stora utmaningar behöver vi vara många. Du behövs också!

Exakt tid och plats kommer att uppdateras snart.

Varmt välkommen, med eller utan barnvagn!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Maj
Lördag 11 maj 2019 09:00 Östersund

Snabbfakta

Arrangör
Barnvagnsmarschen och RFSU Jämtland

Kontaktinformation

Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 177 meter
Hotell i centrala Östersund.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 89 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 125 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.

I närheten av


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!