Meny

IF-Popgeni - Joe Pug & Landstrom

Område: Östersund
stortorget Östersund (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Musik

Joe Pug
En amerikansk singer/songwriter i rakt nedstigande led från det banbrytande musikaliska uttryck som Bob Dylan och John Prine skapat.
Pug som är född och uppväxt i Maryland började spela gitarr och skriva egna låtar i unga år, helt övertygad om att ett band ska spela och leverera eget material.
Men det var när han studerade på college i North Carolina som han blev övertygad att det var musiken som var hans läst.Han hoppade av studierna och flyttade till Chicago där han försörjde sig som snickare samtidigt som han skrev låtar och sakta men säkert började jobba in sig på den lokala klubbscenen.
Debut-EP'n ”Nation Of Heat” kom på egen etikett 2008 och sedan dess har det blivit ytterligare tre studio och ett livealbum med fina recensioner där Pug visar sig vara en förträfflig förmedlare av en tidlös mix av folk, country, americana och poprock.
Det senaste albumet, ”Windfall”, släpptes i mars 2015. Sångerna och rösten är grejen med Joe Pug. På Windfall märks det väldigt tydligt att han själv har den förståelsen. Det finns bara det allra nödvändigaste för att smycka de små juveler Pugs sånger är. Likt en av Pugs största fans Jason Isbell eller en Ryan Adams i toppform finns här ingen ambition att vara cool eller hip för att locka den trendkänsliga men ständigt hajpskapande hipster-publiken. Likt Jason Isbells senaste två skivor är det istället just motsatsen som sticker ut. Joe Pug beskriver det bäst själv: “The aim on this one was very straightforward. We wanted to capture the music just the way we play it, with minimal production. It was a very back to basics approach because ultimately that’s what I love about music, and that’s what I love about making music. I wanted to record these songs the way they were written and put them out in the world.” ”Windfall” är en varm och väldigt fin skiva. Joe Pugs låtar är jordnära och samtidigt poetiska, förankrade i tradition och samtidigt nutida. På bästa sätt förvaltar och uppdaterar han ett arv från andra Texas-storheter som Townes van Zandt och Guy Clark.

Landstrom
”Att bo på landsbygden är en underskattad inspirationskälla”, har gitarristen, sångaren, låtskrivaren och längdåkningsfantasten Göran Lindström sagt.
Tillsammans med äkta makan, Carina Landin, sång, har Göran på fullängdarna ”The Bright Daylight” (2011) och ”Land Of Nowhere” (2013) dubbelt upp visat att glesbygden runt Kullsta utanför Hammarstrand kan vara en sann och äkta inspirationskälla.
Det understryker man på färska minialbumet ”What We Saw” där de sex låtarna visar upp ett Landstrom som tagit ytterligare ett kvalitativt och personligt steg med ett eget sound som trots att melankolin är starkt dominerande ändå är så vackert och ståtligt att optimismen kopplar greppet.
Landstrom vill inte gärna sorteras in i något speciell genre.
Men mitt emellan folk och americana producerat av T. Bone Burnette eller Daniel Lanois tycker vi inte är helt fel.
Landstrom spelar hos oss för andra gången. När de i maj 2012 spelade för Eilen Jewell öppnade de ögonen hos många för hur bra musik som görs i detta land.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
stortorget
Postadress
Östersund
Webbsida
https://www.facebook.com/joepugmusic , http://www.landstrom.cc/

Prisinformation

Prisinformation
Inträde: 200 kr Förköp: Ticnet.se, Visit Östersund
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 126 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 107 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 173 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Karta


Kundservice


Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!