Meny

Alpin skidåkning i Silverling och Gustavsbergsbacken

Datum: Lördag 15 dec 2018 - söndag 28 apr 2019 Visa karta

På Frösön med utsikt över stan hittar du anrika Gustavsbergsbacken där du kan åka skidor. En 480 meter lång skidbacke och med en höjdskillnad på 100 meter. Här har många svenska skidstjärnor åkt slalom och fostrats genom åren. I barnbacken Silverling, precis intill, finns knapplift och här är höjdskillnaden bara 20 meter. Värmestuga, servering och skiduthyrning finns i backen.

Totalt finns det fyra skidbackar (två i Gustavsbergsbacken och två i Ladängen), tio minuter med bil eller buss från centrum. Barn under 8 år med hjälm åker skidor gratis i alla backarna i målsmans sällskap. I båda backarna finns möjlighet att förboka skidskola eller skidinstruktör.

Både Gustavsbergsbacken och Ladängen kan vara avstängda vissa dagar under vintern pga tävlingar. Liftarna stänger om temperaturen når -20 grader.

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
15 Dec
Lördag 15 dec 2018 Gustavsbergsbacken
16 Dec
Söndag 16 dec 2018 Gustavsbergsbacken
17 Dec
Måndag 17 dec 2018 Gustavsbergsbacken
20 Dec
Torsdag 20 dec 2018 Gustavsbergsbacken

Om denna aktivitet

Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 1,6 km
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 1,6 km
Hotell i centrala Östersund.