Meny

Norrskensspaning med föreläsning

Visa karta

100 %

4 av 4 rekommenderar

Följ med den duktiga astrofotografen Göran Strand ut i det storslagna mörkret och tystnaden vid vackra Bynäset på Frösön.

Det finns stor chans att uppleva det magiska ljusfenomenet Aurora borealis, mer känt som norrsken. Kvällen börjar med en inspirerande föreläsning om norrsken samt hur man bäst hanterar kameran för att fånga fenomenet på bild, vi vandrar sedan i pannlampans sken ca 1,5 km ner till vackra Bynäset där vi spanar efter norrsken, dricker varm dryck med kaka och njuter av tystnaden. Vid eventuellt dåligt väder är vi inomhus och har en längre föreläsning om norrsken och fotografering.

Datum:24 mars

Tid:
19.00-20.00 Inomhus/konferenslokal Frösö Park Hotel
20.00-22.00 Promenad ner till Bynäset från skenet av en Pannlampa, väl nere vid Bynäset upplever vi totalt mörker och tystnad, en storslagen och lite annorlunda upplevelse, väl där nere spanar vi efter ljusfenomenet norrsken, och dricker varm dryck.
Bra skor och varma kläder rekommenderas, och glöm inte kameran.

Maxantal: 20
Miniantal: 5

Show more
Camping/Stugor

Nordic Camping Frösö/Camping

Avstånd: 3,5 km
Vackrare omgivningar får du leta efter! Mitt på Frösön, ett stenkast från hjärtat av Östersund, ligger Nordic Camping Frösö. En modern anläggning med stugor i olika storlekar och många campingtomter med el. Här finns också stora utrymmen för fri camping.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hjortronet

Avstånd: 7,6 km
Vandrarhemmet Hjortronet ligger mitt i centrum, 2 min från gågatan, men ändå i ett lugnt område. 400m från järnvägsstationen. Det finns kök för självhushåll, 11 rum med dusch, wc, pentry och kabel-tv. (Inga våningssängar). Incheckning på Hotell Jämteborg
Camping/Stugor

Nordic Camping Frösö/Stugor

Avstånd: 3,5 km
Vackrare omgivningar får du leta efter! Nordic Camping Frösö ligger i naturskön miljö bara några minuter från centrala Östersund. En modern anläggning med stugor av olika standard och storlek samt många campingtomter med el. Här finns också stora gräsytor för dig som inte behöver elplats.