Meny

Skapa ditt egna insektshotell!

Datum: Lördag 21 jul 2018 - lördag 21 jul 2018 Visa karta

Vill du göra en insats för miljön? Vill du ha kul? Vill du vara kreativ? Perfekt! Då är du varmt välkommen till Östersunds Miljöhjältars insektshotell-byggar-dag!

Det kommer bli en rolig dag med mycket kreativitet och härligt skapande. Vad behöver du göra för att få va med? Enkelt - dyk upp. Men hur går det till? Jo, vi kommer ha färdiga stommar för bi/insektshotell och material för att fylla dem och du får designa den precis som du vill. Vi kan lova att det kommer bli riktigt fint för insekterna att bo i. Och vet ni vad? Allt material vi har använt är spill och sånt som blivit över, hur bra är inte det?!? Vi älskar cirkulär ekonomi.
Så ta med alla nära, kära och kom. Ha kul tillsammans med oss och gör en insats för våra små vänner och den biologiska mångfalden.

När? - 21/7.
Tid? - 10-14.
Var? - Vi kommer hålla till i Björkbackaparken ovanför tennishallen. I soligt väder, på gräset eller i regn, under träden.
Vad ska vi ta med? - En egen mugg/kåsa om ni har en sådan hemma.

Vi kommer bjuda på hemmagjord saft och något litet tilltugg. Vi kommer även ha filtar så ni kan sitta bekvämt och låta kreativiteten flöda. Ni kan ta med egen mugg eller kåsa om ni har sådana hemma. Vi kommer ha extra ifall man glömmer.

Vi hoppas på fint väder och att vi får träffa alla er härliga Östersundsbor och att vi tillsammans kan göra en miljöhjälteinsats för de små kryp och bin som är så otroligt viktiga för naturen och miljön!

Visa mer

Tillfällen

Datum Tid Plats    
21 Jul
Lördag 21 jul 2018 10:00 - 14:00 Björkbackaparken
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 170 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 109 meter
Hotell i centrala Östersund.
Pensionat

Pensionat Svea

Avstånd: 224 meter
Charmigt trivsamt hemtrevligt pensionat mitt i Östersunds centrum. 300 m från järnvägsstationen. Alla rum har kabeltv, gratis parkering, gemensmat kök för självhushåll. Reception och frukostbuffé på Hotell Jämteborg.