Meny

Andersön

Adress: Andersön Visa karta

Adress: Andersön

En grön och besöksvänlig oas omgiven av Storsjöns vatten med anslående fjällutsikt, många rastplatser och mjuka stigar.

Fina möjligheter till svamp och bärpromenader, cykling eller vandring. Stränderna är ofta steniga och långgrunda vilket är perfekt för mindre barn samt en vacker plats för ett kvällsdopp.

Det har bott människor på Andersön sedan stenåldern. Här finns lämningar och spår efter forntida boplatser, gravhögar och odlingsrösen. Rester av skyddsvallar kan man inte på de sydligaste delarna av ön.

Vid flera anvisade parkeringar på ön hittar ni informationstavlor med kartor där markerade stigar utgår ifrån.

Visa mer
Hotell

Quality Hotel Frösö Park

Avstånd: 5,1 km
Erbjuder 330 hotellbäddar fördelat på 139 rum och tio sviter. Här är sporthotellet där friluftsliv, hälsa och gym möter avskildhet, spa och vällagad mat.
Camping/Stugor

Nordic Camping Frösö/Stugor

Avstånd: 6,1 km
Nordic Camping Frösö ligger i naturskön miljö några minuter från centrala Östersund. En modern anläggning med stugor av olika standard och storlek. På campingplatsen finns lekplats, grillplatser, minigolfbana, beachvolleyboll-plan och en boulebana.
Camping/Stugor

Nordic Camping Frösö/Camping

Avstånd: 6,1 km
Mitt på Frösön, ett stenkast från hjärtat av Östersund, ligger Nordic Camping Frösö. En modern anläggning med 94 el-tomter och ett 100-tal platser för fricamping. Området är mycket barn-, hund- och handikappvänligt.