Meny

Alpin skidåkning i Ladängen

Visa karta

I Ladängen, med utsikt över fjällvärlden kan du åka skidor. Här hittar du två stycken 400 meter långa skidbackar med en släplift emellan. En av skidbackarna är en familjebacke som är bred och snäll med en funpark med hopp och rails längs ena kanten. Den andra skidbacken är betydligt brantare och har en puckelpist i kanten. Vid Ladängen finns värmestuga och en grillplats.

Öppettider finns på http://www.gustavsbergsbacken.se/

Totalt finns det fyra slalombackar (två i Ladängen och två i Gustavsbergsbacken), tio minuter med bil eller buss från centrum. Parkering finns både på Byvägen och vid Frösötornet.
Barn under 8 år med hjälm åker skidor gratis i alla backarna i målsmans sällskap. I båda backarna finns möjlighet att förboka skidskola eller skidinstruktör.

Både Gustavsbergsbacken och Ladängen kan vara avstängda vissa dagar under vintern pga tävlingar. Liftarna stänger om temperaturen når -20 grader.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 (0)63- 10 64 31
  • Telefon
    Gustavsbergsbacken & Silverling +46 (0)63 14 31 96, Skiduthyrning Lagghoj.se +46 (0)63-663 19 10
  • Webbsida
  • Prisinformation
    Liftkort köps i lifthuset när backen är öppen. Vill du köpa säsongskort innan köper du ett presentkort hos Visit Östersund (turistbyrån). För öppettider se Gustavsbergsbacken/Ladängen facebook eller ostersund.se
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 2,2 km
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 2,3 km
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 2,3 km
Hotell i centrala Östersund.