Jamtli

Adress: Box 709, 831 28 Östersund Datum: Fredag 8 apr 2016 - söndag 30 apr 2017 Visa karta

Adress: Box 709, 831 28 Östersund

Jamtli är ett museum som inte liknar något annat. I varje vrå väntar något oväntat – en detalj att häpna över, en uppgift att lösa. Innan du vet ordet av, har du lärt dig massor om historien på ett lekfullt sätt!

Jamtli består av ett innemuseum med utställningar, och ett friluftsmuseum med historiska hus och gårdar. På sommaren fylls gårdarna av medryckande historiska upplevelser. Rollspelande aktörer gestaltar livet från förr. Barnen får prova hur det funkade förr i spännande lek- och lärmiljöer.

Den som fascineras av vikingatiden får inte missa Jamtlis klenod, de 1000-åriga Överhogdalsbonaderna. Bonaderna tillhör Europas märkligaste kulturskatter och finns att beskåda i en fascinerande utställning.

Jamtli är öppet året runt. Kom snart och hälsa på!

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    46 63 15 01 00
  • Arrangör e-post
  • E-postadress (Arrangör)
  • Webbsida
  • Prisinformation
    Fri entré året ut 2016, dock ej i samband med Jamtli julmarknad. Entréavgifter 2017: Perioden 1 januari–24 juni samt 21 augusti–31 december: Vuxen: 80 kr, till och med 18 år: fri entré i vuxens sällskap. Jamtli Historieland 25 juni–20 augusti: vuxen: 270 kr. Biljetten gäller två dagar i följd. Till och med 18 år: fri entré i vuxens sällskap.
  • Länkar
Hotell

Clarion Hotel Grand Östersund

Avstånd: 0 meter
Välkommen till Clarion Hotel Grand Östersund. Vi är ditt förstahandsval bland hotell i Östersund! Här strävar vi efter liv och rörelse men har samtidigt utrymme för lugna affärsmöten eller vila.
Hotell

Hotel Emma

Avstånd: 0 meter
Hotel Emma ligger på gågatan, mitt i stan. Nära till butiker, restauranger och nöjesliv. På gångavstånd kan du nå det mesta av vad Östersund erbjuder. Vi arbetar för att ge våra gäster en personlig service, hem-trevnad och komfort till ett rimligt pris.
Hotell

Hotell Zäta

Avstånd: 0 meter
Hotel Zäta ligger mitt i centrala Östersund på den trevliga gågatan. Därifrån har ni en bekväm promenad till det mesta som Östersund har att erbjuda.