In English »

Samisk konsert med Marja Fjellheum Mortensson

Område: Östersund
Arena/Plats:
Kategori: Musik

Kulturen i Region Jämtland Härjedalen tillsammans med Gaaltije bjuder in till sin årliga trädgårdspicknick under Yranveckan. Tisdagen 25 juli samlas vi i Tullparken och tar del av Region Jämtland Härjedalens utdelning av stipendier och kulturpris samt konsert med albumaktuella Marja Fjellheim Mortensson. 2017 års kulturpristagare är konsthantverkskooperativet Drejeriet i Östersund.

Marja Mortensson är en ung och lovande sydsamisk musiker från Svahken sïjte i Engerdal, Norge. Marja blandar traditionell jojk med modern pop, jazz och inslag av världsmusik. Hon har en röst som är både vacker och säregen och de som upplever henne på konsert kan inte undgå att bli berörda.

Med sina 22 år har hon lyckats spela på tre kontinenter, fått flera priser och utmärkelser och gjort musik till två dokumentärer för NRK. 2016 mottog hon det Mittnordiska kulturpriset för barn och unga och under våren släpptes hennes debutalbum "Aarehgïjre – Early Spring", producerat av Frode Fjellheim. Missa inte en unik och framtida världsartist som ger en sydsamisk upplevelse utöver det vanliga. Med sig har hon musikern Daniel Herskedal.

Wheely´s Jämtland, världens minsta ekologiska café, finns på plats och erbjuder en upplevelse med lokalproducerat kaffe som är hantverksbryggt, eko och hållbart, kall dryck, veganskt godis och mättande rå-bars under hela kvällen. Ta med filt eller egen stol.

Fri entré. Alla är välkomna!

Snabbfakta

Arrangör
Region Jämtland Härjedalen Kultur och Gaaltije

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Fri entre

Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-15


  • julafton, nyårsafton, trettondagsafton och midsommar, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2023-01-20 16:01:59, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails