In English »

Utställning - SKÅPET med Saara Ekström

Område: Östersund
Arena/Plats: Busstorget
Kategori: Utställningar

I SKÅPET på Busstorget visas utställning "It is time" med verk av Saara Ekström. 'It is Time' är en tryckt affisch med en text som beskriver de första etapperna i början av både universum och tid direkt efter Big Bang. Big Bang-teorin är en förklaring till hur universum började från en liten singularitet och sedan blåstes upp under de närmaste 13,8 miljarder åren till det kosmos som vi känner idag.

Den poetiska texten är en studie om tid, tidsresor, födelse av stjärnor och ordning inom kaos. Texten kan också läsas som en allegori över hopp i dagens mörker och vår framtids och jordens bräcklighet: den blåa safiren lyser fortfarande i den expanderande rymdens eviga natt.

OM KONSTNÄREN
Saara Ekström är en bildkonstnär och filmskapare. Kronotoper där tid och plats förtätas, själva tiden som vårdar och urholkar och den ambivalenta önskan att både komma ihåg och glömma är kärnan i hennes konst. Ekströms verk har presenterats i stor utsträckning på museer, internationella filmfestivaler och biennaler. Hon har tilldelats AVEK-priset för mediekonst 2018, Sydvästra Finlands konstpris 2017, Helsingfors festivalveckas officiella konstnär 2005, priset för Finlands konstnärsförening 1995, Aboa-priset 1994 och nominerat till både Ars Fennica och Carnegie Art Awards 2010 .

Snabbfakta

Arrangör
IntraGalactic

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré

I närheten av


Kundservice

  • Visit Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider: Visit Östersund Turistcenter är öppet måndag & torsdag för besök.  
    Telefon, chatt, mail mån-fre 10-15

  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt.
  • Skicka e-post
  • Bokningsvillkor
  • Avbokning

Boka med oss

Vi hjälper dig hitta boende i Östersund. Hittar du inget ledigt boende på hemsidan, ring så hjälper vi dig!
Build: 2021-06-10 18:22:20, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails