In English »

JOHDET PIRAK, Johan Airijoki med Malmfältets Rockklubb & Norrskenet från Leipojärvi

Område: Visit Östersund
Arena/Plats: Ångsta
Kategori: Musik
Datum: Fredag 19 aug 2022

Vi blir med konstresidens.
Det firas med dundrande inlandsrock och blödande soul från Norrland.

JOHDET PIRAK är en konstnärsduo med sina rötter i Norrbottens inland där de idag verkar. Deras konst tar oftast avstamp i deras kulturella arv och glesbygdslivet i norr där berättartraditionen fortfarande är stark. Konsten blir ett verktyg för att traditionens liv skall fortskrida lika väl som utvecklas.
Deras konceptuella verk styrs oftast av platsen de arbetar på, vad den har att tillföra och materialen är oftast lokalt förankrade. Naturen är en viktig del av deras konst och medvetenheten från moderna subkulturer har uppfostrat dem lika väl som det tornedalska och samiska arvet och den oändliga kärleken från havet till fjällens toppar och allt däremellan.
Deras utställning kommer ni kunna ta del av från att vi öppnar tills vi stänger för kvällen. Musiken drar igång vid halv sju.

Alma Augusta – Norrskenet från Leipojärvi - vibrerar rakt upp på himlen av stjärnor som får oss att känna innerligt. Naket som fjällmassivet, bräckligt som höstens första istäcke, vaggande varmt som eldens lågor.
Indie möter visa och blues när Alma Augusta spelar låtar från kommande debutplatta. Ni kan redan ha sett henne på Saltofolk, Kirunafestivalen eller Folk & Fä i Piteå för att nämna några och ni bör absolut inte missa henne när hon besöker våra kvarter för en mäktig spelning.

Johan Airijoki med Malmfältets Rockklubb & Vänner kommer som vanligt med full kraft och stadigt lugn ta oss med på en musikalisk resa där upplevelsen blir intim och storartad. Vi glädjer oss oerhört!
Johan Airijoki - elgitarr och sång
Markus Larsson - trummor
Markus Ernehed - saxofon, vän
Robin Lindqvist - bas och kör, vän
Kenneth Backelund - elgitarr, vän

I vanlig ordning håller vi till utomhus på en riktigt mysig innergård där både mat och dryck finns att köpa på området.
Vi öppnar insläppet från kl 16 så rekommenderas varmt att vara på plats från dess.

Parkering finns i anslutning till området alternativt nere vid Ångsta kyrka ett stenkast nedanför E45. Samåk gärna!
Vi följer såklart restriktionerna kring Covid -19 så kom ihåg att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och ta hand om varandra.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Aug
Fredag 19 aug 2022 16:00 - 23:00 Ångsta

Snabbfakta

Arrangör
Nöjesbruket Live

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré, alla är välkomna och inga förbokningar. Dock har området ett tak på drygt 200 personer, vi kommer uppdatera i våra kanaler om det blir fullt så håll koll där.

I närheten av


Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-16


  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails