In English »

David Ritschard

Område: Östersund
Kategori: Musik
Datum: Torsdag 17 nov 2022

En av årets mest önskade artister till Storsjöyran var utan tvekan David Ritschard, därför är vi extra glada att meddela att hans höstturné kommer ha premiär i Östersund! Datumet är 17 november på Gamla Teatern.

David Ritschard har på kort tid blivit en av Sveriges mest älskade och omtalade nya artister. Albumet Blåbärskungen släpptes hösten 2021 och föregicks av en rad uppmärksammade singlar. Visst hade en stadigt växande skara fans upptäckt honom tidigare än så, från åren som hårt arbetande medlem i bluegrass- och countrybanden Spinning Jennies och The Greenline Travellers över till rosade solodebuten Brobrännaren från 2019. Men med Blåbärskungen föll saker på plats på allvar. Aftonbladet kallade det ”Årets album” och DN ”Smått genial”. För att bara ta två exempel ur floden av goda vitsord från pressen.

David Ritschards generösa, uppriktiga, humoristiska och egensinniga person har omedelbart omfamnats av lyssnarna. Mest handlar framgångarna dock inte om David Ritschards egen person, utan de han sjunger om. De livsöden, världar och berättelser som befolkar hans låtar. Ofta tagna ur en arbetarklass verklighet som sällan skildras i svensk musik. Dessutom tecknade med en särdeles skicklig poetisk precision och medmänsklig värme. Efter att i sommar ha varit en del av den riksomfattande Kalasturnen är det i höst åter dags att ge sig ut på vägarna. I samband med det släpps ny musik, ”Rockbotten EP” i oktober.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Nov
Torsdag 17 nov 2022 20:00 Best Western Gamla Teatern

Snabbfakta

Arrangör
Storsjöyran

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Biljetter på www.tickster.com. Pris 350 KR.

I närheten av


Turistinformation

  • Turistcenter Östersund:+46 63-701 17 00
  • Öppettider måndag-fredag 10-15


  • julafton och nyårsafton, samt röda dagar stängt. 
  • Skicka e-post

Tips & inspiration

Här hittar du tips & inspiration för din vistelse i Östersund. Saknar du någon information - kontakta oss så hjälper vi dig!
Build: 2022-09-29 18:06:35, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails