Meny

Teknikland

Adress: Optands Flygfält 106, 831 73 ÖSTERSUND Visa karta

Adress: Optands Flygfält 106, 831 73 ÖSTERSUND

- Lek på allvar!
Teknikland är ett teknik-, flyg- och militärmuseum med aktiviteter för hela familjen.

Teknikland är ett besöksmål för hela familjen. Här blandas flyg- och militärhistoria med teknik, lek och upptäckarglädje. Väck minnen till liv, ta del av spännande historier, lek i vår sagomiljö, kör elbil för de minsta eller tillverka din egna souvenir i Ellopsernas teknikverkstad. Missa inte den stora LEGO-utställningen.

Bland årets nyare inslag finns en lekmack för barnen där de kan ”tanka” sin bil när de åker förbi, en sambandsutställning där man får prova på skiffer och kodade meddelanden, en utställning för hemvärnets historia, kompletterande delar i FN-utställningen och utställningen om Per Sterner. Viggen-simulatorn har försetts med ny teknik och en utställning med handgjorda modellflygplan av trä i skala 1:72 har tillförts. Det är också nytt liv i restaurangen med härlig Rockabilly-feeling.

Teknikland är en värld med många olika ”kontinenter”. Här väcks minnen till liv hos den som upplevt vår 1900-talshistoria. För oss är besökare i alla åldrar lika viktiga och vi har därför byggt lekmiljöer för barnen i alla utställningar. Teknikland drivs mestadels ideellt av ägarna med stöd av Stiftelsen Jamtli. På Teknikland finns något att göra för alla. Tekniklands utställningar ska inte ses utan de ska genomföras. I alla utställningar finns aktiviteter för alla åldrar och vi har satsat extra mycket på att barnen ska hitta aktiviteter överallt.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 (0)63-14 05 50
 • E-postadress (Arrangör)
 • Webbsida
 • Öppettider
  Alla dagar 24 juni - 18 augusti 10.00-16.00, 2019. Övrig tid öppet för bokningar.
 • Faciliteter
  Bussparkering
 • Prisinformation
  Vuxen 150 kr, pensionär 130 kr, barn 0-18 år gratis.
Hotell

Best Western Hotell Ett

Avstånd: 8,4 km
Välkommen till ett prisvärt och familjärt hotell, 2km från Ösd centrum. Som gäst hos oss kan man njuta en stund i vår relax med bubbelpool och bastu. Man kan också nyttja vårt lilla gym. Närhet till naturen, samt skid- och motionsspår alldeles i runt knuten. Vi har stor gratisparkering och gratis WiFi för våra gäster.
Hotell

Sure Hotel by Best Western Älgen

Avstånd: 9,6 km
Välkommen till Sure Hotel by Best Western Älgen. Hotellet ligger i Östersunds centrum nära till shopping och nöjen. Det är ca 100 m till järnvägstationen. Vår frukostbuffé innehåller det mesta man önskar av en hotellfrukost, vi är stolta över den.
Vandrarhem

Östersund/Ledkrysset, STF Vandrarhem

Avstånd: 9,6 km
Mitt i centrala Östersund där vägar och människor möts ligger STF Östersund Ledkrysset - ett vandrarhem som erbjuder boende som passar alla plånböcker och komfortkrav. Vi har inrett vårt vandrarhem som en fjällstation och har fyllt varje vrå med fågelsång, vattenfall och fjällbjörkar. Välkomna!
Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-4063.cbischannel-135.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails